Digidexo.com

Symptomer på hypotyreose under graviditet

Hypotyreose kan beskrives som en tilstand der en person har en underactive skjoldbruskkjertelen. Dette kan noen ganger oppstå under svangerskapet; kan det imidlertid gå ubemerket, da flere av symptomene er lik de som vanligvis oppleves under graviditet. På grunn av dette, er det viktig for mor å forstå hva symptomene er vanlige symptomer på graviditet og hvilke symptomer kan være et tegn på hypotyreose.

Symptomer

Hypotyreose er ansett å være en ganske vanlig tilstand. Hvis symptomene er milde, kan tilstanden gå ubemerket og udiagnostisert. Når en person har en aktiv skjoldbruskkjertel, produserer hun utilstrekkelige mengder thyreoideahormoner. Noen ganger, symptomer på hypotyreose er forveksles med symptomer på depresjon. Individer har en tendens til å oppleve symptomer annerledes, men noen symptomer inkluderer hes stemme, bremset tale, hengende øyelokk, oppblåst og hovent ansikt, vektøkning, forstoppelse, tørt hår, tørr hud, reduserer puls, carpal tunnel smerter, muskelkramper, forvirring og i kvinner, en økt menstruasjonsblødning.

Betydning

I løpet av de første månedene av svangerskapet, er avhengig fosteret veldig tungt på morens thyreoideahormoner. Slike hormoner spiller en viktig rolle i normal utvikling av hjernen. Denne type av hormonmangel kan ha en negativ effekt på fosteret. The New England Journal of Medicine publiserte funn fra en studie om barn av mødre som hadde hypotyreose. Resultatene viste at disse barna hadde en senket IQ, så vel som svekket psykomotorisk utvikling.

Thyroid Screening under graviditet

En annen studie publisert i New England Journal of Medicine snakker om barn født av mødre som har ubehandlet hypotyreose var mer sannsynlig at lider av mentale defekter. Testing før svangerskapet er det mest ideelle, fordi hvis dette er gjort, er mer sannsynlig å ha balanserte thyroid hormonnivået i hele svangerskapet kvinnen.

Screeningen innebærer en blodprøve, som måler thyroid hormon, så vel som de thyroid-stimulerende hormon nivåer. Dersom TSH nivåene er høyere enn normalt, kan hypotyreose være å klandre.

Betraktninger

Ifølge American Association of Clinical Endokrinologer, bør alle gravide kvinner gjennomgår skjoldbruskkjertelen screening. En kvinne som vurderer å ha en baby eller blir gravid burde ha henne skjoldbrusk screenes på forhånd. Gravide kvinner som har en familiehistorie med som opplever symptomer på en skjoldbrusk sykdom, bør også testes.

Behandling

Når hypotyreose har blitt diagnostisert under en graviditet, vil hormonbehandling vurderes. Doseringen er vanligvis basert på den enkeltes nivå av thyreoideahormoner. Denne behandlingen er trygt for mor og barn. Rutinemessig nyfødt screening vil skje når babyen er født, noe som vil bidra til å teste skjoldbrusk nivåer.