Digidexo.com

Hva er aktivt kull pulver?

Hva er aktivt kull pulver?


Aktivt kull pulver ble introdusert i begynnelsen av det tjuende århundre. Det ble brukt på dette tidspunkt for å fjerne farge fra sukker og for å forbedre smaken og lukten av vann. Også kalt aktivert absorberende kull og medisinsk kull, aktivt kull pulver er fortsatt brukes i dag, først og fremst for helseformål.

Hva er aktivt kull pulver?

Aktivt kull pulver er et naturlig stoff. Det er avledet fra råmaterialer som grønnsaker, tre og til og med kokosnøtter. Selv om denne svartkrutt er ganske fint i strukturen, har aktivert trekull pulver signifikant binding kraft, noe som gjør det til en effektiv absorbator for giftstoffer og andre stoffer som trenger å bli fjernet fra kroppen eller miljø.

Bruksområder

Noen av de medisinsk indisert bruksområder for aktivt kull pulver inkluderer avgiftning, forgiftning, overdose, oppblåsthet og overflødig gass. Typisk blir aktivert trekull pulver blandet med vann og inntatt. Ved mistanke om forgiftning eller overdose, derimot, bruk av aktivt kull pulver bør være under oppsyn av en medisinsk faglig.
Noen mennesker bruker aktivt kull pulver i omslag som skal brukes eksternt for hudinfeksjoner og skader. Det kan blandes inn i badevannet for avgiftning av kroppen, så vel.
Filtrering vann og luft og absorbere giftige utslipp er noen av miljø bruk av aktivt kull pulver.

Bivirkninger / Sikkerhet

Noen av bivirkningene ved bruk av aktivt kull pulver inkluderer svart avføring, kvalme, oppkast, magesmerter og diaré eller forstoppelse.
Kvinner som er gravide eller ammende bør ikke bruke aktivt kull.
Bruk av aktivt kull pulver er ikke anbefalt for eldre, også.
Hvis du tar medisiner eller kosttilskudd, sjekk med din lege før du bruker aktivt kull pulver.

Hvordan bruke det

Bruk alltid aktivt kull pulver som anvist av lege, eller i henhold til etiketten retninger. For medisinske formål, er aktivert trekull pulver vanligvis blandet med et fullt glass vann før inntak. Merk: intestinal blokkering og tarmproblemer kan føre til hvis du ikke blander det med tilstrekkelig væske.

Dosering

Aktivt kull er tilgjengelig i flytende eller pulverform. Det er en populær ingrediens i kolon rens produkter og noen kosttilskudd. Mens ingen store problemer har blitt rapportert, har den langsiktige sikkerheten ved bruk av kosttilskudd som inneholder aktivt kull pulver ikke fastslått.

Hvor du finner den

Du kan kjøpe aktivt kull pulver fra ernæringsmessige butikker, de fleste apotek og online-forhandlere.