Digidexo.com

Hvordan virker Alcohol Abuse påvirke samfunnet?

Alkoholmisbruk koster

Nesten 14 millioner amerikanere er avhengige av alkohol, og 105 000 døde av alkoholmisbruk i 1995 alene, ifølge Emory University forskere J. Michael McGinnis og William H. Foege. Ikke bare alkohol avhengighet kill, fører det minst 40 millioner sykdommer og skader hvert år. Ved beregning av helsekostnader, tapt produktivitet på jobb og kriminalitet, er den økonomiske byrden mer enn $ 400 milliarder årlig.
Drikker for mye tar en ytterligere toll på familier, siden manychildren hvis foreldre er avhengige også bli alkoholikere, begår forbrytelser og gå i fengsel, misbruke sine egne barn og ektefeller og kjøre i fylla eller har barn med føtalt alkoholsyndrom. Effektene av tobakk, alkohol og narkotika gjøre mer for å ødelegge vår helse enn noen annen forebygges årsak, McGinnis og Foege skrev.
De fyllekjøring statistikk alene er svimlende. To tredjedeler av dødsfallene sett på sykehusets traumesentrene skyldes bilulykker, og i over 20 år, har alkohol forårsaket 40 til 50 prosent av disse vrakene.
Alkoholmisbruk fører også til så mange som 70 prosent av dødsfall i arbeids og hjem ulykker, branner og drukning; og opp til 60 prosent av dødsfallene tilskrevet voldsskader, skrev Dr. Ronald V. Maier i en rapport for Centers for Disease Control 2005.

Leversykdommer

Hva mange drinkers kanskje ikke vet er den skade de skaper på leveren. Leveren forbrenner alkohol, og så lite som tre drinker om gangen kan ha toksiske effekter når de kombineres med over-the-counter medisiner, for eksempel paracetamol, ifølge National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism.
Alkohol er en skadelig gift som leveren må fjerne fra kroppen din.
Tung drikking for bare noen få dager kan skape en overdreven opphoping av fett inne leverceller, eller steatose. Hvis drikking stopper, men denne tilstanden kan reverseres.
Folk drikker for mange uker kan få en potensielt dødelig tilstand, alkoholisk hepatitt, eller en betennelse i leveren. Symptomer inkluderer kvalme, appetitt tap, oppkast, feber, magesmerter og ømhet, gulsott, og av og til, mental forvirring. Forskerne sier at hvis drikking fortsetter, kan det føre til alkoholisk levercirrhose, og friske leverceller er erstattet av arrvev, rende leveren ikke klarer å forbrenne riktig.
Nesten 70 prosent av alle alkoholholdige hepatitt pasienter etter hvert kan bli diagnostisert med skrumplever. Hvis noen med alkoholisk hepatitt avsluttes drikking, kan hun komme seg fra leversykdom eller fortsatt utvikle skrumplever.
I 2000, levercirrhose var det 12. største dødsårsaken, og den fjerde ledende døds faktor i personer i alderen 45-54.

Menn kontra kvinner

Kvinner står overfor en høyere risiko enn menn for å få skrumplever fordi når en kvinne drikker, alkohol i blodet hennes når et høyere nivå enn en manns, selv om begge bruker samme beløp. Dette er delvis fordi kvinners magene kan ha mindre av et enzym, alkohol dehydrogenase, nødvendig for å bryte ned alkohol. Dermed en kvinne forbrenner alkohol i et saktere tempo, utsette henne leveren til høyere konsentrasjoner blod alkohol for lengre tid, som kan være skadelig for leveren.
De ulikheter også kan være relatert til hvor mye og hvor ofte en kvinne drikker, østrogen i kroppen hennes og hennes leverens størrelse.

Røyking, fedme øke risikoen

Fordi mange mennesker som drikker også røyker, har europeiske forskere funnet ut at leveren arrdannelse akselererer i leversykdom pasienter som røykte. Overvektige drinkers kan gjøre vondt verre, siden ekstra pounds kan anspore veksten av fettleverceller.
Ofte, alkoholikere er underernært, spise mindre enn den anbefalte daglige mengden av karbohydrater; proteiner; fett; vitaminene A, B og C, spesielt B1; og mineraler, slik som kalsium og jern.
Alkoholikere med leversykdom kan bli diagnostisert med hepatitt C, som er forårsaket av et virus. Stordrikkere ofte raskt fremgang fra kronisk hepatitt C til skrumplever og selv leverkreft.

Alkohol og immunsystemet

Leversykdom og skrumplever kan også spores tilbake til immunsystem mangler, som gjør kroniske alkoholikere mer utsatt for infeksjoner, bakteriell lungebetennelse og tuberkulose, skrev Robert T. Cook ved University of Iowa.
En alkoholiker har ofte autoantistoffer som sirkulerer i blodet hans, og forskning viser at leversykdom og svikt kan være knyttet til autoimmunitet. Alkohol skaper en endret cytokin balanse, noe som påvirker hvordan immunsystemet reagerer. Cytokiner er regulerende proteiner, slik som interleukiner og lymfokiner, utgitt av immunsystem-celler; de virker som intercellulære mediatorer for å produsere immunrespons.
Ved å manipulere cytokinbalansen, kan leger være i stand til å forbedre eller gjenopprette immunsystemet.
"Selv om mye gjenstår å læres, både i unormalt produsert av alkohol og i teknikker reversere disse unormalt, nåværende Fremgangen skyldes en raskt øke forståelsen av de grunnleggende immun lidelser i alkoholiker," Cook skrev.
For mer informasjon om alkoholisme, besøke den tredje linken under "Referanser."