Digidexo.com

Hvordan virker Parkinsons sykdom Start?

Hvordan virker Parkinsons sykdom Start?

The Disease

Parkinsons sykdom (PD) er faktisk en betegnelse for en hel gruppe av motorsystemet. Disse betingelsene er forårsaket av tap av hjernecellene som produserer dopamin. De fleste som lider av Parkinsons sykdom er over 50 år og lider av fire store symptomer: skalv i bena, for eksempel en skjelving i hender eller ben (noen ganger ansikt), stivhet i armer og ben, langsomme bevegelser (bradykinesi), og ustabilitet eller svekket balanse. Sykdommen utvikler seg over tid, noe som betyr at disse symptomene forverres når pasienten blir eldre. Folk som lider av PD etter hvert kan ha problemer med selv enkle oppgaver som å gå eller snakke.
Ingen er sikker på hvordan eller hvorfor Parkinsons sykdom starter. Noen forskere spekulerer i at det er utløst av en kombinasjon av alder og miljøfaktorer, mens andre tror det kan være arvelig eller et resultat av en genetisk mutasjon. Menn rammes oftere enn kvinner.

Tidlige symptomer

Parkinsons sykdom starter vanligvis stille. Du kan merke en svak skjelving i hendene, eller andre mennesker kan merke at du beveger deg mer langsomt og forsiktig. Disse første symptomene er svært subtil og begynne gradvis. De varierer fra person til person, så mens én person plaget med PD kanskje merke knærne skjelver som et første symptom, kan en annen legge merke til at hennes ansikt, kjeve og nakke føler meg veldig stiv. Nok en person kan føle seg svimmel og ubalansert før noen andre symptomer. Andre tidlige symptomer håndtere følelsesmessige endringer som depresjon og søvnproblemer.

Behandling

Parkinsons sykdom er vanligvis behandles med et medikament som heter Levodpa. Levodpa er faktisk et naturlig stoff som finnes i kroppen vår. Når svelget i pilleform, reiser det til hjernen og er forvandlet til dopamin. Levodopa er kombinert med Sinemet, som er et stoff som hindrer den fra å konvertere Levodopa til dopamin inntil den er i hjernen. Mens Levodopa fungerer veldig bra i de tidlige stadier av PD, effektiviteten av det har en tendens til å avta etter hvert som sykdommen utvikler seg.