Digidexo.com

Hva er behandlingen for PPH?

Hva er behandlingen for PPH?


Lungene arteriene fører blod fra hjertet til lungene. Når blodtrykket stiger meget høyt i en lungearterien uten noen åpenbar grunn, er tilstanden kjent som PPH, eller primær pulmonal hypertensjon. Det er en sjelden tilstand; i USA bare ca 500 til 1000 nye tilfeller oppdages hvert år. Dens eksakte årsaken er ikke fastslått, delvis på grunn av hvor sjelden det skjer.

Beskrivelse

Unormalt høyt lunge blodtrykk eller hypertensjon, er assosiert med endringer i tynne blodårene i lungene. Sunn kapillærer har en indre fôr som holder blodet lekker ut. Muskelcellene på den ytre del av kapillarene tillate dem å ekspandere og trekke seg sammen som blod passerer gjennom. I PPH, begynner den indre fôr kommer av, forårsaker blod å flykte inn i musklene. Musklene seg sammen, og hever blodtrykket.

Symptomer

Symptomene på overflaten PPH meget langsomt, noe som gjør den vanskelig å behandle sykdommen. Tidlig på, kan et offer opplever tretthet eller tretthet, etterfulgt av pusteproblemer. Svimmelhet er et symptom på PPH, men kan også være et tegn på en annen sykdom. Symptomer er hevelse i nedre ekstremiteter og blålig misfarging av huden. Disse symptomer kan være relatert til en annen type av sykdom - hjertesykdom, f.eks. PPH er kategorisert som en lungesykdom, selv om det innebærer hjertet.

Evaluering og behandling

Behandling av pasienter med PPH avhenger i stor grad av hva som er oppdaget i den første evalueringen, noe som bør gjøres på et sykehus som har kompetanse på dette området. Lungearterietrykket evalueres før behandling kan starte.

Behandlinger fokus på dilaterende - eller avslapning - av blodårene i lungene, og de varierer avhengig av den enkelte. I utgangspunktet legene prøve ulike modaliteter (tendenser til å samsvare med et generelt mønster eller tilhører en bestemt gruppe eller kategori) for å skreddersy behandlingen til den enkelte pasient. Så, som behandlingen skrider frem, kan legene foreta endringer som pasientens tilstand endringer.

En klasse av medikamenter er kjent som kalsiumkanalblokkere senker blodtrykket ved å forhindre kalsium fra å komme inn i cellene. Dette har effekten av å slappe av og utvide blodkar slik at blodet lettere kan passere gjennom dem. Hvis kalsiumblokkere ikke fungerer bra, intravenøs levering av prostacyclin - en vasodilator - kan bidra til å utvide kapillærer. Leger bruker en bærbar enhet for kontinuerlig levering av dette stoffet. De kan også bruke levering av prostacyclin som en midlertidig metode før du starter en transplantasjon - enten lunge eller hjerte og lunge. Dette er siste utvei tiltak for å håndtere PPH.

Antikoagulanter og diuretika kan hjelpe behandle denne sykdommen - antikoagulanter fordi deres anti-clotting egenskaper fremme blodstrøm, og diuretika fordi de redusere væske er belastningen på hjertet. Hvis pasienten har pusteproblemer, gi oksygen har klare fordeler. Noen pasienter trenger det 24 timer i døgnet.