Digidexo.com

Hvordan å spise riktig for livet

Hvordan å spise riktig for livet


Når du spiser sunn mat, gir du kroppen din med de riktige vitaminer og mineraler for å holde deg energi hele dagen. Sunn mat senker risikoen for å utvikle sykdommer, for eksempel hjertesykdom, diabetes, høyt blodtrykk, hjerneslag og kreft. Et annet ekstra fordel å spise sunt er å opprettholde en sunn vekt. For å lykkes i å spise sunt for livet, gjøre små endringer på først i stedet for én stor drastisk endring.

Hvordan å spise riktig for livet

•  Lag små endringer i kostholdet ditt. Spiser bare en hjelpe til middag i stedet for to, eller spise et eple som snacks i stedet for en candy bar. Hvis du gjør for mange drastiske forandringer på en gang, er det mer sannsynlig å overspise. Når du kan holde deg til disse små endringer, legge til mer sunne valg i kostholdet ditt.

Spis mindre porsjoner. Når du går til en restaurant, dele et måltid med en venn eller spiser bare halvparten av måltidet og ta resten med deg hjem. I tillegg må du ikke frata deg av maten du elsker. Matvarer som pizza, kjeks eller pasta er greit å spise i moderate mengder. Hvis du lar deg nyte en gang hver par uker, vil du ikke være så fristet til å overspise.

Start dagen med en sunn frokost. De som spiser en næringsrik frokost brenne flere kalorier i løpet av dagen, og er ikke så fristet til å overspise under måltidene sine senere på dagen.

Spis rikelig med frukt og grønnsaker. Frukt og grønnsaker er lavt i kalorier og høy i vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber. Mål å konsumere minst fem porsjoner frukt og grønnsaker hver dag. Legg en side av grønnsaker til måltidet på middag eller spise en appelsin som en snack før lunsj.

Ta med sunne karbohydrater i kosten, for eksempel hvete brød, bønner og fullkorn frokostblanding. Gode ​​karbohydrater ikke bare holde deg fyldigere lenger, de også beskytte deg mot hjertesykdom, diabetes og kreft. Unngå usunne karbohydrater som hvit ris og hvitt brød.

Planlegg måltidene på forhånd. Fyll kjøkkenet ditt med sunne oppskrifter og sunn snacks. Velg noen få sunne oppskrifter og jobbe deg måltid planen rundt dem. Hvis du vet på forhånd hva du skal spise neste uke, er du bedre stilt enn de som spiser ute på restauranter på de fleste kvelder i uken.