Digidexo.com

Motilium Informasjon

Motilium er også kjent som domperidon maleat, som er en dopamin-antagonist. Dette stoffet brukes til å forebygge magesyke forårsaket av legemidler som brukes for kjemoterapi, Parkinsons sykdom og sure oppstøt. Motilium er også brukt til å lindre følelser av oppblåsthet, migrene og fylde.

Formål

Motilium brukes til å stramme musklene på oppføring måte i magen og slappe av i musklene nederst. Det øker muskel sammentrekning å fremskynde fordøyelsesprosessen. Dette legemidlet avlaster også kvalme ved å blokkere dopaminreseptorer i hjernen.

Bivirkninger

Bivirkningene tar Motilium inkluderer tap av balansen eller muskelkontroll. Problemer som en tørr og hevelse munn kan forekomme. Motilium kan påvirke atferd gjennom endringer i appetitt, mental sløvhet og irritabilitet. Hjerte palpations, hevelse i bena, diaré og forstoppelse forekommer sjelden.

Betraktninger

Motilium bør bare brukes av gravide og ammende kvinner dersom en lege vurderer medisinering å være avgjørende for mors helse. Dette legemidlet bør ikke brukes av personer som er laktoseintolerante som det har laktose som en ingrediens. Motilium bør heller ikke brukes av barn, personer med lav nyrefunksjon og pasienter med perforeringer i magen. En lege eller apotek anbefaling bør gis hvis Motilium skal brukes med andre medisiner som: monoaminoksidase (MAO)-hemmere, fenelzin, prokarbazin, selegilene og tranylcypromin.