Digidexo.com

Hvordan erstatte proteser

Mye som nesten alt vi bruker på daglig basis, proteser har en levetid og vil uten tvil må byttes. For det meste, kan du forvente proteser til å vare 4-25 år. Ifølge American Dental Association, det er egentlig avhengig av en rekke faktorer, som bein resesjon, tyggis krymping og normal slitasje, hvor lenge proteser vil vare. Selvfølgelig er årlige besøk anbefales for å sikre din proteser fungerer og passer ordentlig.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med tannlegen din. Han vil være i stand til å konkludere med hvorvidt protesene må erstatte.

Kontroller den vertikale dimensjonen mellom nedre og øvre kjever. Kjeve bein vil uunngåelig endres etter hvert som vi blir eldre. Denne endringen påvirker våre biter eller måten vi bite ned på mat så vel som måten vi snakker. Ja, vi har en tendens til å romme for denne typen av endring, justere den måten som vi tygge maten, men forlater dette tapet i vertikale dimensjon kan begynne å skade skjøtene. Har du noen gang hørt om TMJ?

Vurdere slitasje på tennene. Overtid, vil de syntetiske tennene av protesene slitasje. Det er uunngåelig, selv når de er laget av porselen. Hvis de blir til slitt, skadet eller sprukket, kan de faktisk begynne å påvirke måten du tygger maten. Selv om ikke så stor som tapet i vertikale dimensjonen, dårlig slitte tenner av protesene kan begynne å skade leddene i kjeven også. Det kan imidlertid hende at du bare trenger å ha tennene av protesene skiftes ut og ikke hele proteser.

Se så vel som føler for tegn på forverring. Noen ganger vil proteser begynner å bli dårligere, noe som vil endre dimensjonene på platene. Dette skaper løstsittende eller dårlig tilpassede tannproteser. Oftere enn ikke, vil du bare trenger å ha dem relined, med mindre, selvfølgelig, er forringelse for stor. Det er på denne tiden at du må ha proteser erstattet.

Tenk bentap. En rekke personer som bruker gebiss oppleve noe som kalles bentap. Dette skjer vanligvis i underkjeven bein, noe som skaper dårlig utstyrt lavere proteser. Før du bytter denne protese, vil andre alternativer bli utforsket, som vev forlengelse og benforsterkning, for å nevne bare to.

Hint

  • Daglig vedlikehold er viktig for proteser. Pensle dem hver natt og fjern eventuelle lim du kan bruke. Mye som dine egne tenner, til en god vane å komme inn er rengjøring proteser etter hvert måltid.