Digidexo.com

Medisinering for Benign Posisjonens Vertigo

Medisinering for Benign Posisjonens Vertigo


Benign posisjonell vertigo er en tilstand i det indre øret som forårsaker en plutselig svimmel eller svimmelhet når en person endrer posisjonen hans eller hennes hode. I tillegg til svimmelhet, lider av benign posisjonell vertigo også oppleve oppkast og synsproblemer. Benyttes en rekke medisiner for å behandle denne tilstanden.

Antihistaminer

Antihistaminer brukes ofte til å behandle benign posisjonell vertigo. Antihistaminer er brukt for å forhindre blodårer fra å reagere på den histamin i sensoriske nerveender, noe som bidrar til å redusere virkningene av tilstanden. Meclizine er en av de vanligste antihistamin medisiner foreskrevet for å behandle benign posisjonell vertigo. Merkenavn for Meclizine er Antivert, Bonine, Postafen, Dramamine og Bonamine. Dimenhydrinate (Dimetab) er en annen antihistamin som brukes til behandling av svimmelhet.

Antikolinergika

Antikolinergika forskrive til pasienter som lider av benign posisjonell vertigo fordi de hemmer nerveimpulser som kan føre til symptomer på sykdommen. Skopolamin, et antikolinergisk vanlig, blir ofte brukt i små doser for å behandle tilstanden ved å redusere bevegelsessyke.

Prochlorperazine

Prochlorperazine er et medikament som vanligvis brukes til å behandle benign posisjonell vertigo fordi det sies å redusere symptomer på oppkast og kvalme som ofte følger med tilstanden. Medisinen virker ved å blokkere postsynaptiske mesolimbiske dopaminreseptorer.

Benzodiazepiner

Benzodiazepiner fungerer ved binding til reseptor-seter for å forhindre følelsen av svimmelhet. Diazepam, vanligvis kjent som valium, er et benzodiazepin. Denne medisinen presser opplevelser, noe som reduserer symptomene på benign posisjonell vertigo.

Andre behandlinger

Mens medikamenter kan bli brukt til å behandle godartet posisjons vertigo, mange pasienter bruke reposisjonering terapi enten i forbindelse med medisiner eller for å unngå bruk av medisiner. Den canalith reposisjonering prosedyren utnytter tyngdekraften for å omplassere kalsium oppbygging som er årsaken til tilstanden for mange pasienter. Den Epleys manøver er også en vanlig behandling, som også fungerer ved å flytte løse partikler i det indre øret som er antatt å være årsaken til noen tilfeller av benign posisjonell vertigo.