Digidexo.com

Hvordan bendelorm komme inn i kroppen din?

Hvordan bendelorm komme inn i kroppen din?

Grunnleggende

En bendelorm er en liten, parasittisk organisme som kan forårsake alvorlig skade på helsen til en person det holder til. Bendelorm er små skapninger som overlever inne i en persons tarmen ved å spise både vitaminer og næringsstoffer i matvarer som personen har konsumert. Bendelorm kan leve inne i dyr og mennesker. Bendelorm fester seg fast til innsiden av en persons tarmen, som kan gjøre det vanskelig å fjerne. Hvis venstre ubehandlet, kan en bendelorm lever inne i en person i opptil to tiår. En bendelorm kan føre en person til å miste store mengder vekt på grunn av det faktum at den fordøyer alle de næringsstoffene som en person trenger for å leve sunt.

Kjøtt

Den vanlige måten at et menneske får i seg en bendelorm er ved å spise substandard kvalitet matvarer. Bendelorm hovedsakelig lever i svinekjøtt og oksekjøtt. Generelt vil en gris eller en ku plukke opp en bendelorm og det vil overleve slakteprosessen. En bendelorm kan potensielt overleve kokeprosessen dersom svinekjøtt eller biff ikke er riktig tilberedt. På dette punktet alt en person har å gjøre er å spise maten, og han er inges bendelorm sammen med det. Bendelorm deretter gjør sin vei naturlig gjennom kroppen inn i tarmen hvor det fester seg ved hjelp av sine tenner.

En bendelorm kan ha potensielt lagt egg i svinekjøtt eller biff også. I disse tilfellene, selv om bendelorm i seg selv dør under matlaging eggene kan overleve og klekkes inne i en persons kropp.

Fisk

Fisk som finnes i ferskvann er en annen type mat som kan føre en person til å plukke opp en bendelorm. Hvis fisken kommer fra et område som er i nærheten av en rå kloakk dumping site bendelorm kan potensielt være i kloakk fra ulike typer avføring. Fisken så spiser avføring eller spise mat som var i nærheten av avføringen og bendelorm transporteres inn i fisken. Når fisken er fanget av en fisker og kokt i en restaurant, vil den som ender opp med å spise fisken blir smittet med bendelorm.