Digidexo.com

Seboreisk eksem Diagnose

Seboreisk eksem Diagnose


Seboreisk eksem er en hud tilstand preget av fet, flassende, røde flekker. Hos spedbarn, er det kjent som vugge cap. Hos voksne kan det påvirke ansiktet, øvre bryst, rygg, hodebunn eller andre områder som blir fet. Seboreisk eksem er knyttet til en overproduksjon av en fet substans som kalles talg. Legen vil undersøke deg og kan utføre tester for å sikre at du ikke lider av en annen hud tilstand som psoriasis.

Assessment

Legen din vil sjekke de berørte områdene, noe som gir spesiell oppmerksomhet til ansikt, ører, øyenbryn og øyevipper. Hvis du har flak av hud som vises fettete og hvis de berørte områdene er symmetrisk og rød eller rosa, indikerer dette seboreisk eksem. Ifølge Mayo Clinic, kan legen gjøre en hud biopsi for å bekrefte diagnosen og utelukke andre tilstander.

Atopisk eksem

Symptomene på atopisk dermatitt - kløende, rødt og betent hud - er lik de av seboréisk dermatitt, og det kan være vanskelig å skille fra hverandre de to tilstander. Atopisk eksem rammer ofte foldene rundt albuene og halsen, eller bak knærne. Legen din vil undersøke egenskapene til de berørte områdene og vurdere din historie med symptomer for å avgjøre om irritasjon er atopisk eller seboreisk.

Psoriasis

Symptomene på seboreisk dermatitt også er lik de av psoriasis. I hodebunnen, ser seboreisk eksem som en svært alvorlig form for flass. Psoriasis produserer også skjellete, hvite flekker som ligner på flass. Imidlertid har psoriasis tykkere flekker av hud som kan blø lett hvis du plukke eller klø på dem, ifølge American Osteopathic College of Medicine. Hvis du har flass symptomer, vil legen din undersøke for å se om de flak er mer i samsvar med psoriasis før du bekrefter diagnosen seboreisk eksem.

Hodebunnen Behandlinger

Hvis du har seboreisk eksem i hodebunnen, kan over-the-counter sjampo som inneholder salisylsyre eller ketokonazol, inkludert Scalpicin, Selsun Blå eller Nizoral, lindre symptomer. La sjampo for å trenge dypt inn i hodebunnen i minst fem minutter før du skyller. Hvis spedbarn eller barn lider av seboreisk eksem, gni en liten mengde baby olje inn i hodebunnen. Deretter bruker du en veldig myk børste til å løsne flak forsiktig. Å skylle, bruk en oppvaskmiddel for å få oljen ut av din lille ens hår.

Andre behandlinger

Hydrokortison kremer kan lindre symptomene på rødhet og betennelse. For dine barn, aldri bruke en krem ​​sterkere enn 1 prosent hydrokortison. Langvarig bruk av hydrokortison kremer kan forårsake bivirkninger som strekkmerker og utseendet på edderkopp årer.

Anti-sopp kremer som Lamisil også kan lindre symptomer på seboreisk eksem. Ifølge Mayo Clinic, kan legen forskrive sterkere muntlige medisiner som terbinafin (en soppdrepende) når andre behandlinger mislykkes.