Digidexo.com

Bruk av en Livmor dilator

Bruk av en Livmor dilator


Livmor og vagina dilatorer er medisinske instrumenter som brukes til å behandle en rekke forhold i både menn og kvinner. Dilators er tilgjengelig i flere uteksaminerte størrelser, og er vanligvis laget av medisinsk-grade plast eller metall.

Bruker for Dilators

Livmor dilators blir ofte brukt til å åpne livmorhalsen. Normalt livmorhalsen er lukket. Under fødsel må den åpne ni centimeter i diameter, for å tillate barnet å passere ut av livmoren, og inn i den vaginale kanal. En uterin dilator kan benyttes dersom livmorhalsen ikke er utvidet tilstrekkelig.

En livmor dilator kan også brukes i operasjoner og polikliniske prosedyrer. Dilatorer av graderte størrelser er brukt til å forsiktig strekke åpne livmorhalsen for å tillate medisinske instrumenter for å passere gjennom og inn i livmoren.

Urinrør strikturer, som kan forstyrre evnen til å passere urin eller sæd, kan noen ganger bli behandlet med livmor dilators. En tynn dilator vil bli satt inn i urinrøret for å utvide den. Pasientene er også ofte instruert om hvordan du bruker dilatorer hjemme. En pasients urinrøret kan også være utvidet ved bruk av en dilator for å unngå tilbakevendende blæreinfeksjoner og nyreskade på grunn av urin tilbakeløp.

Dilatorer er også brukt for å behandle vaginal agenesis, som er fraværet av en vagina. Kvinne berørt av denne tilstanden er født uten en vagina. De kan i stedet ha en meget liten åpning eller bare en fordypning i vaginalområdet. Livmor dilators brukes til å forsiktig og gradvis strekke det åpning og danner en vagina.

Vaginisme, en tilstand som fører til innstramming av bekkenbunnsmusklene, kan ofte behandles med bruk av dilators. Tilstanden kan behandles ved hjelp av en vaginal dilator, som hjelper deg til å få kunnskap om den interne driften av skjeden og bekkenbunnsmuskulaturen som støtter det. Progressivt større dilatorer brukes til å holde musklene avslappet og myk.