Digidexo.com

Hvordan behandle Advanced Sleep Phase Disorder

Hvordan behandle Advanced Sleep Phase Disorder


Avansert søvnfaseforstyrrelse er en døgnrytmeforstyrrelse som fører til en person til å bli trøtt mye tidligere i dag enn normalt, og også fører henne til å våkne tidlig - selv om hun sovnet sent på kvelden. Med denne lidelsen, er søvnen selv normal; det er bare at timingen er av.

Bruksanvisning

•  Hold sunne vaner overall. Unngå bruk av koffein og nikotin for å holde seg våken, og avstå fra å slå til alkohol eller narkotika for å holde sove lenger om morgenen.

Gear dagen mot slutter tidligere ved å jobbe kun tidlige skift, unngå kveld eller sen natt arbeidsplaner. Aktiviteter som varer utover kvelden kan gjøre det vanskeligere å behandle avansert søvnfaseforstyrrelse.

Øvelse til rett tid, ikke mindre enn to timer før sengetid, og tidligere på dagen jo bedre. Noen anstrengende aktivitet på kvelden kan gjøre det vanskelig for deg å sove.

Flytt sengetid senere på dagen gradvis, over en periode på noen uker eller måneder. Planlegger å gå til sengs 15-20 minutter senere hver uke eller mer, bevege sengetid senere bare når du venne deg til den nye tid.

Planlegg din sengetid på samme tid hver kveld og stå opp på samme tid hver morgen hver dag, inkludert helgene, når du kommer til en sengetid du mener er riktig for deg. Du bør også slutte å ta naps i løpet av dagen for å behandle avansert søvnfaseforstyrrelse.

Diskuter fordelene ved lysterapi med legen din. Eksponering for sterkt lys kan tilbakestille den interne klokken som avgjør hvor mye søvn du trenger og når du skal sove. Utsetter deg for lyset tidlig på kvelden for å korrigere din søvnforstyrrelse.

•  Finn ut om du tar melatonin om morgenen ville hjelpe din sak av avansert søvnfaseforstyrrelse, når du gjør de nødvendige atferdsendringer. Legen kan vurdere om denne behandlingen ville være passende for deg.

Tips og advarsler

  • Siden søvnen selv er normal, noen mennesker med avansert søvnfaseforstyrrelse funksjon hell uten behandling. Vanligvis, skjønt, bør du søke behandling hvis du ikke ønsker å sovne så tidlig på dagen som du gjør.