Digidexo.com

Alvorlig nyre infeksjon symptomer

En nyre infeksjon oppstår oftest når en urinveisinfeksjon (UVI) har spredd seg utover blæren til nyrene. Nyre infeksjoner kan være svært alvorlig, og Mayo Clinic advarer om at en alvorlig nyre infeksjon kan føre til nyreskader, nyresvikt og død. Besøk din lege eller legevakten umiddelbart hvis du merker noen av symptomene nevnt nedenfor.

Vanlige symptomer

Alvorlige nyreinfeksjoner vil inneholde noen av symptomene på mindre alvorlige UVI infeksjoner, ifølge Mayo Clinic. Disse symptomene er smertefull vannlating, skyet eller illeluktende urin og en hyppig behov for å urinere.

Høy feber

En svært høy feber kan være et symptom på en alvorlig nyre infeksjon. The National Institutes of Health (NIH) advarer om at alvorlige infeksjoner kan forårsake en kroppstemperatur som overstiger 102 grader F og varer i mer enn noen dager.

Frysninger og nattesvette

Pasienter som lider av en alvorlig nyre infeksjon kan ha frysninger som forårsaker kroppen til å riste i løpet av dagen, etterfulgt av nattesvette om natten.

Kvalme og oppkast

NIH har funnet at symptomene på UVI kombinert med oppkast kan tyde på at smitten har spredd seg til nyrene og bli alvorlig.

Nedre ryggsmerter

Alvorlige nyreinfeksjoner kan forårsake intens smerte i nedre rygg, eller langs siden av kroppen, i henhold til NIH. Hele lysken kan også føle smertefullt.