Digidexo.com

Hvordan finne en nyre Doctor

Nyresykdom kan eksistere i mange år uten symptomer, så da legger du merke til tegn på sykdom, kan nyrene bli skadet. Skader på nyrer vil fortsette å utvikle seg, og det kan ikke fikses, så nøkkelen er å bremse utviklingen og håndtere eventuelle underliggende sykdommer. Men hvis du har ikke tidligere blitt diagnostisert med nyresykdom, og hvis det ikke er en nødsituasjon, er det første skrittet for å få en nøyaktig diagnose.

Hvordan finne en nyre Doctor

Finne en nyre Doctor

Planlegge en avtale med familien din lege eller indremedisiner. Hvis du har en primær omsorg lege, er første skritt for å diskutere dine bekymringer med ham. Han vil vurdere dine symptomer og sykehistorie deretter bestille diagnostiske tester hvis det er nødvendig for å stille en diagnose. Diagnosen vil avgjøre om din tilstand krever en spesialist.

Besøk din lokale helsestasjon. Dette er en god start hvis du ikke har en privat lege. Lokale helse avdelinger tilbyr et komplett utvalg av kontroller, diagnostiske tjenester og henvisninger til spesialister ved behov.

Target riktig spesialist. Hvis du foretrekker å gå direkte til en nyre lege i stedet begynner med en indremedisiner eller familie lege, være sikker på at du søker etter den rette spesialist - en nefrolog. Avhengig av problemet, kan det hende du trenger en urolog. Urologer er spesialister i urinveiene, inkludert nyrer, urinlederne, urinblæren og urinrøret. En urolog er involvert hvis kirurgi er nødvendig.

Ring ditt lokale sykehus. Mange har en henvisning tjeneste for leger som har rettigheter til å jobbe på sykehuset. De ofte kan bidra til å begrense søket etter svært spesifikke krav, som for eksempel hvilken type forsikring legen aksepterer og hvor nær hans kontor er der du bor. Hvis ditt lokale sykehus ikke har en henvisning service, ringe hovedtelefonnummeret og be operatøren å koble deg til den avdelingen som behandler nyresykdom eller urinveiene problemer.

Søk elektroniske kataloger. The American Medical Association og American Urological Association tillate deg å searchby plassering og medisinsk spesialitet. MedlinePlus har en katalog med linker til organisasjoner som representerer medisinske spesialiteter. Deres nettsted har også en seksjon som heter "Go Lokalt," søkeverktøy som tar deg til en tilstand katalog der du kan søke etter leger etter spesialitet og plassering.

Finn nærmeste dialysesenter. The National Kidney Foundation og Medicare begge tilbyr verktøy på sine nettsider.

Hint

  • Tegn på nyresykdom inkluderer tretthet, hevelse i hender og føtter, føler kløende eller nummen, tap av konsentrasjon, formørket hud, muskelkramper og behovet for å urinere mer eller mindre hyppig. Høyt blodtrykk og diabetes er de to vanligste årsakene til kronisk nyresykdom.
  • Ubehandlet nyresykdom vil utvikle seg til permanent nyresvikt som krever dialyse eller nyretransplantasjon.