Digidexo.com

Diett for pasienter med nyresvikt

Diett for pasienter med nyresvikt


Den nyre hovedfunksjoner er filtrering avfall fra blodet, å opprettholde elektrolyttbalansen så vel som syre-alkaliske balanse i kroppen. Nyrene filtrere avfallet som urin. Urinen elimineres via blæren. Nyresvikt er definert som en tilstand der nyrene er ikke lenger i stand til å utføre disse funksjonene ordentlig. De fleste leger støtter ikke en diett spesielt for folk med nyresvikt. Men det er noen forslag til kosttilskudd restriksjoner som kan være i stand til å dempe sykdommen progresjon. Blant dem er å senke proteininntaket samt å overvåke kosten natrium og kalium.

Typer av nyresvikt

Akutt

Nyresvikt er akutt når det er raskt innsettende. Grunner kan sepsis - en infeksjon i blodet - eller betydelig muskel traumer, noe som kan bety alvorlige klemskader som introduserer store mengder muskelvev i blodet. Nyrene blir overveldet prøver å filtrere ut biprodukter fra muskelfibrene. Andre faktorer i akutt innsett er noen medisiner som ibuprofen eller Naproxen som kan være giftig for nyrene. Sykdommer som systemisk lupus erythematosus, som blir antydet som en faktor i døden av superstjernen Michael Jackson, også kan være en faktor.

Kronisk

Kronisk nyresvikt skjer over lange perioder og bygger opp kumulativt. Sykdommer som diabetes og høyt blodtrykk, hvis ikke holdes under kontroll, kan overtax nyrer og til slutt føre til uopprettelig skade.

For mer informasjon vennligst se referanse og ressurs avsnittene nedenfor.

Senking Protein Intake

Det er tanken at overflødig protein kan tilstoppe filtreringssystem i nyrene, og dermed forverre problemet. Imidlertid, er det bare å senke protein alene ikke kan være svaret. En artikkel av Ben Best refererte til en 1987 studie i Clinical Nephrology som indikerte at den type protein er også viktig. Protein fra kjøtt produsert den høyeste belastningen på dårlige nyrer, tett fulgt av melkeprotein. Interessant, hadde whey protein ingen målbar effekt på nyrefunksjonen. Se referanse delen.

Kosttilskudd mineral krav

Høyt inntak av salt er et problem, på grunn av de høye nivåer av natrium i mange av de bearbeidet og rask mat som er en del av den moderne kosthold. For en pålagt tunge nyre, kan salt påvirker blodtrykket og føre til væskeretensjon og hvis ikke korrigert, gi opphav til hjertesvikt. Lave salt produkter anbefales ikke på grunn av overskytende kalium. Hos personer i nyresvikt, kan overskytende kalium føre til en uregelmessig hjerterytme som kan manifestere seg i et hjerteinfarkt hvis ikke overvåket.

Det er normalt ikke noen restriksjoner på væske med mindre du begynner å beholde væske. I tilfelle av væskeretensjon, er vanligvis salt den skyldige så legene vil overvåke inntak av natrium.