Digidexo.com

Hvordan forebygge nyrestein i sommer

Hvordan forebygge nyrestein i sommer


Nyrestein dannes når kroppen ikke riktig skylle ut mineraler og kjemikalier inge som kalsium, fosfat, urinsyre og oksalat. Steinene kan være smertefullt, og du kan bli syk hvis de blir for store til å passere. Vann spyler steinene fra kroppen din.

Hvordan forebygge nyrestein i sommer

•  Hold deg hydrert. Drikk 6 til 8 glass vann om dagen, og mer hvis du trener eller i ekstremt varme været. Spre forbruket i løpet av dagen i stedet for å drikke store mengder på visse tider av døgnet.

Spis mindre salte matvarer for å kutte ned på natrium inntaket. Hold ribbeina og andre tungt erfarne kjøtt til et minimum, spesielt når været er virkelig varmt.

Legg lemonade til væsker med valget. Legene sier sitron og vanninnholdet i brus kan hjelpe deg å unngå nyrestein.

Sett din kullsyre brus forbruk med vann eller lemonade. Mørke Colas inneholder oksalat, en syre som kan føre til dannelse av nyrestein.

Tren regelmessig for å hjelpe kroppen din prosess matvarer og væsker du svelges. Holde alle dine organer fungerer riktig hindrer nyrestein.

Hint

  • Ikke drikk mineralvann. Dette legger mer mineraler til kroppen din og kan forårsake nyrestein å utvikle raskere.
  • Ikke unngå å drikke melk. Den kalsium i melk kan ikke føre til en økt risiko for nyrestein. Men kan ta kalsiumtilskudd bidra til steiner, så snakk med legen din før du tar dem.