Digidexo.com

Hvordan Stage Fright forstyrrer Speaking

Hvordan Stage Fright forstyrrer Speaking


Sceneskrekk er en prestasjonsangst som forstyrrer en persons evne til å opptre foran et publikum. Sceneskrekk kan oppleves før du går foran publikum på grunn av påvente av hendelsen.

Symptomer

Lider av sceneskrekk oppleve angst før eller selv ved tanken på å måtte kommunisere verbalt med noen gruppe. De kan også forsøke å unngå miljøer hvor en grupper fokuserer på enkeltpersoner til stede. Andre symptomer er fysisk ubehag, kvalme eller følelser av panikk i offentlige taler situasjoner.

Tale Angst

En persons reaksjon på sceneskrekk med offentlige taler er sentrert rundt kroppens naturlige reaksjon på en adrenalinfylt kamp eller flukt scenario. Hjerterytme øker, og pusten blir rask og grunne, noe som kan føre til besvimelse. Andre fysiske effekter som kan komme i konflikt med offentlige taler inkluderer muskelstivhet, en spent stemme og bruk av vokal pauser, for eksempel "umms" og "imponerende effekter."

Vinne Stage Fright

Å være forberedt på en offentlig tale hendelse er én måte å bidra til å roe nerver og frykt for å snakke i offentligheten. En annen mulig løsning når fysiske symptomer er til stede, er å gå en rask tur og strekke, noe som vil frigjøre adrenalin og hjelpe løsne stive muskler.