Digidexo.com

Hva Organs Betyr Lyme sykdom påvirke?

Lyme sykdom Overføringen skjer via infiserte flått. Disse insektene har til å feste sammen med mange i 24 timer før overføring av Lyme sykdom oppstår, men å fjerne en hake feil eller kontakt med en hake som har systemisk infeksjon kan resultere i overføring mye raskere. Lyme-sykdommen påvirker flere forskjellige organer, vanligvis avhengig av hvor lang tid de bakteriene er i kroppen. Når behandles tidlig, sjelden påvirker det mer enn ett organ, men over tid den angriper mer.

Typer

Fordi Lyme sykdom fører til betennelse, kan en hvilken som helst organsystem lide skade. Denne betennelsen er mest vanlig i hjernen, øynene, huden, hjerte, lever, lunge, mage, tarmer, milt og livmoren når graviditet eksisterer.

Funksjon

Hjernen er ansvarlig for kognisjon og generell kontroll av kroppen og nervesystemet. Hjertet pumper blod gjennom kroppen. Leveren tar seg av avgiftning av kroppen. Lungene er ansvarlig for å puste og å gi oksygen til resten av kroppen. Magen og tarmene ta inn og behandler mat og sende ut avfallet. Livmoren har fosteret før det er tid for å føde.

Misforståelse

Flått lever ikke bare i skogen. Mange folk ikke innser at flått finnes nesten overalt, fra strender til yourr egen bakgård. De er i stand til å overleve i nesten alle værforhold. Flåttbitt er ikke bare isolert til sommeren. Hvis noen tilfeldigvis friske opp mot en hake i vinter, fester de på samme måte.

Effekter

Lyme sykdom forårsaker betennelse overalt i kroppen. Denne betennelsen har evnen til å svekke fungerende alvorlig. Brain involvering fører til redusert mental funksjon, nerve svekkelse forårsaker nummenhet eller prikking i hele kroppen og andre organer kan forsinke behandlingen på grunn av begrensninger fra betennelse.

Identifikasjon

Det finnes ingen tester som helt bekrefte Lyme sykdom. Mens noen leger om blodserumprøver for å sjekke for borreliabakterier eller antistoffer, disse testene er ikke grunnlag for Lyme sykdom diagnose. Symptomer ledsaget av et flåttbitt er den mest nøyaktige måten å diagnostisere borreliose.

Forebygging

Fordi Lyme sykdom sprer seg via en vedlagt tick, unngå flått vedlegget er den beste måten å forebygge Lyme sykdom. Sjekk for flått etter å gå ute, spesielt i sommermånedene, som er høysesong for flåtten aktivitet. Hode, nakke, fingre, tær, armhuler og kjønnsorganer er favorittsteder for flått, så sjekk spesielt grundig der. Hvis fotturer, bruke lange ermer, bukser og sokker for å redusere risikoen for flått finne huden til å feste til. Bruk en DEET-holdige spray på hud og klær for å holde flått av, eller spray klær med permetrin. Søke behandling umiddelbart hvis en blink mønster vises rundt et flåttbitt, da dette er en viktig indikator på Lyme sykdom.

Løsning

Behandling avhenger helt på scenen av Lyme sykdom. Når fanget tidlig, oral antibiotika er behandling av valget. Senere stadium Lyme sykdom kan svare bedre på intravenøs antibiotika, eller en kombinasjon av antibiotika og intravenøs antibiotika.