Digidexo.com

Botemidler for Hepatitt

Hepatitt er fellesbetegnelse for fem konkrete virale infeksjoner som forårsaker betennelse i leveren. Avhengig av formen av sykdommen involvert, virkningene av sykdommen er enten kortsiktig eller kronisk, med mulige konsekvenser som spenner fra mild ulempe for dødsfall. Botemidler for hepatitt variere med den bestemte virus er involvert, og enkelte typer kan forebygges helt gjennom rettidig vaksinasjon.

Hepatitt A

Hepatitt A er en form for sykdommen spres oftest gjennom fekal kontaminering av næringsmidler eller vann-kilder. Det er også kontrahert, sjelden, gjennom kontakt med infisert blod. Det finnes ingen spesifikk kur for hepatitt A, og hvis du kontrakt sykdommen, vil behandlingen fokusere på å sikre at du får tilstrekkelig ernæring og hvile. Leverfunksjonen vil også bli overvåket. Som med alle former for hepatitt, fortelle legen din om eventuelle medisiner du kan ta, og unngå å drikke alkohol. Hepatitt A ikke utvikle seg til kronisk sykdom, og tilfeller av sykdommen vanligvis løse på egen hånd i et par uker.

Hepatitt B

Hepatitt B er en mer alvorlig form av sykdommen, og kan utvikle seg til en kronisk tilstand. Mulige resultater av kronisk sykdom inkluderer leversykdom og leverkreft. Hvis du er en voksen, er hepatitt B-infeksjon vanligvis kort sikt (akutt), og selv alvorlige saker har en tendens til å løse på egen hånd. Kroniske infeksjoner oftere rammer barn. Kronisk hepatitt B kan ikke helbredes, men behandlinger for å begrense effektene av sykdommen er blitt utviklet. Hvis du eller barnet ditt har denne sykdommen, kan du få en av en rekke antivirale forbindelser, samt narkotika alfa interferon og peginterferon.

Hepatitt C

Hepatitt C er oftest spres gjennom kontakt med infisert blod, og kan også smitte ved seksuell kontakt eller under fødsel. Noen tilfeller av denne sykdommen er akutt, men oftest resulterer i kronisk sykdom. Kroniske tilfeller blir behandlet med peginterferon kombinert med ribavirin, en antiviral sammensatte. Hvis du har en akutt tilfelle av hepatitt C som ikke blir bedre etter flere måneder, kan du også behandles med disse medikamentene.

Hepatitt D

Hepatitt D oppstår bare hvis du er enten samtidig eller tidligere smittet med hepatitt B. Det er vanligvis akutt, men kronisk hepatitt D er en potensielt alvorlig sykdom som kan forverre hepatitt B effekter. Akutte tilfeller vanligvis løse seg selv i flere uker, men kroniske tilfeller må behandles. Potensielle medisiner inkluderer pegylert interferon og alfa interferon.

Hepatitt E

Hepatitt E (som hepatitt D) er uvanlig i USA Det er spredt gjennom fekal forurensning, og ikke utvikle seg til kronisk sykdom. Behandling for hepatitt E dreier seg om støtte av kroppen i løpet av sykdomsprosessen, og dine symptomer vil vanligvis løse i flere uker eller måneder.

Vaksinasjon

Forebygging gjennom vaksinasjon er en betydelig faktor i hepatitt behandling. Effektive vaksiner i dag eksisterer for hepatitt A og hepatitt B. Eksperter anbefaler hepatitt A vaksinasjon for alle mennesker over en alder av 1. Hepatitt B-vaksine anbefales for spedbarn, barn, ungdom og utsatte voksne. Konsultere legen din for detaljer om vaksinasjon, og for en full forklaring av risikofaktorer involvert i entreprenør hepatitt.