Digidexo.com

Selen og vekttap

Selen er et viktig næringsstoff. Selv om det ikke er tatt direkte som en vekt-tap supplement, kan selen være en medvirkende faktor i å opprettholde en sunn vekt og spiller en viktig rolle i vitale kroppsfunksjoner. Selen finnes i sjømat, lever, magert rødt kjøtt, hvitløk, solsikkefrø og helkorn.

Historie

Selen ble oppdaget av Jons Jakob Berzelius i 1817 et spor element, er dens atomnummer 34. Selen ble beryktet på 1990-tallet da dens rolle i å produsere SeGPX, en viktig antioksidant, ble oppdaget. Siden da har selen blitt studert for sine fordeler i behandling av visse typer kreft, hjertesykdom og astma.

Funksjon

Ifølge Mayo Clinic, trenger kroppen selen for normal vekst og helse. Selen er et essensielt mikronæringsstoff for dyr. Når kombinert med vitamin E, selen virker som en antioksidant av scavenging frie radikaler i legemet. Det er også nødvendig for normal funksjon av immunsystemet.

Effekter

Selen spiller også en rolle i sunn skjoldbrusk funksjon. Ifølge American Thyroid Association, når skjoldbruskkjertelen ikke fungerer som den skal, er vektøkning mulig. Denne tilstanden kalles hypotyreose. I dette tilfelle kan forekomme, og vektøkningen er vanligvis beskjedne. Fem til 10 pounds av vektøkning kan tilskrives hypotyreose.

Betraktninger

Selv om selen er et essensielt næringsstoff, sjelden er kosttilskudd nødvendige. De fleste amerikanere får anbefalt daglig inntak av selen i sine vanlige dietter. Voksne trenger ca 55 mikrogram per dag; litt større mengder er nødvendig for gravide og ammende kvinner.

Visse gastrointestinale lidelser kan føre til en mangel på selen. Også folk som røyker, drikker mye alkohol eller ta p-piller er på et høyere risiko for å bli selenmangelfull. Symptomer på selen mangel omfatter muskelsvakhet og smerte, muskelbetennelse, unormal hudfarge og skjøre røde blodceller.

Advarsel

Selen kan være giftig i store doser. Det anbefales at du konsultere helsepersonell før du tar selen tilskudd. Mulige bivirkninger kan inkludere negl tap, hudutslett, irritabilitet og tretthet. Folk på en høy risiko for hudkreft bør ikke ta selen før du snakker med legen sin. Forbruker mer enn den anbefalte daglige dosen av selen over lang tid kan øke risikoen for å utvikle diabetes.