Digidexo.com

Behandlinger for blære Pain

Også kjent som interstitiell cystitt (IC) eller smertefull blære syndrom (PBS), smerter i blæren eller urinrøret påvirker ni ganger flere kvinner enn menn, ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse. Smertene kommer og går, men kan forverres av stress, kosthold og enkelte livsstilsvaner. En rekke behandlingstilbud er tilgjengelig hvis du lider av IC / PBS.

Livsstilsendringer

Noen mennesker opplever at visse matvarer, spesielt sure matvarer som tomater eller appelsiner, kan bringe på en oppblussing av blæren smerte. Hold en matdagbok for å se om matvarer utløse smerte. Avvikle de matvarer og se om smertene forsvinner eller minsker.

Stress ikke forårsaker blære smerte, men det kan forverre den. Læring avslapping teknikker og redusere stress i livet ditt kan lindre symptomene dine.

Blære omskolering innebærer gradvis strekke tiden mellom å gå på do, "trening" blæren til å holde mer urin. Siden smerte er ofte ledsaget av en følelse av at det haster, mange mennesker med blæren smerte finne seg tømme blæren før det er virkelig full. Med blære omskolering, noen mennesker finner ut at etter den første haster, passerer smerte.

Noen mennesker finner lindring ved å lære øvelser for å styrke bekkenmuskulaturen. Spør legen din om en henvisning til en fysioterapeut som er opplært i bekkenbunnen terapi.

Medisinering og terapi

Over-the-counter medisiner kan kontrollere noen blæren smerte. Legen din kan også foreskrive en antidepressant som amitriptylin, som har vist seg å bidra til å redusere blæren smerte. Legen din kan også foreskrive Elmiron (pentosanpolysulfat natrium). Elmiron har å bli tatt for inntil seks måneder før symptomene bedres.

Nervestimulering sender milde elektriske pulser gjennom blæren. Noen pasienter har en implantert anordning for å levere disse pulser med jevne mellomrom.

Blæren strekker innebærer å fylle blæren med væske for å strekke den. Dette finner sted mens pasienten under anestesi.

Ikke hver behandling som fungerer for hver person, så hvis du lider av IC / PBS, må du kanskje prøve flere forskjellige tilnærminger for å finne det som fungerer best for deg.