Digidexo.com

Hvordan å lindre allergisymptomer

Hvordan å lindre allergisymptomer


Allergier kan føre til et bredt utvalg av irritasjonssymptomer. Under allergi sesongen, kan du oppleve alt fra fra en rennende nese, nysing, og lunger til kløende, rennende øyne. Heldigvis finnes det flere tiltak du kan ta for å minimere eller eliminere disse symptomene og få mer glede ut av livet under allergi sesongen.

Bruksanvisning

•  Bestem hvilke allergisymptomer er den mest irriterende og krever lettelse. Hvis noen av symptomene er milde, kan de ikke trenger noen behandling. For eksempel, hvis du bare har en liten sak av sniffles, kan du være i stand til å tåle det. Dersom nesen er i gang hele tiden, eller du har et konstant behov for å gni kløende øyne, disse symptomene trenger behandling.

Velg over-the-counter rettsmidler som behandler dine spesifikke symptomer. Hvis du trenger lindring av alvorlig lunger eller en konstant rennende nese, en muntlig decongestant eller et antihistamin nesespray kan hjelpe. Øyedråper kan brukes til å lindre kløe, vanning og hevelse. Du finner disse over-the-counter medisiner på apotek.

Spør på apoteket om du kan kombinere de valgte medisiner eller om det er fare for en interaksjon. Allergier vanligvis forårsake flere symptomer, så det er vanlig å trenge flere medisiner for maksimal lettelse. Apoteket vil hjelpe du velger en hensiktsmessig og trygg kombinasjon.

Hvis over-the-counter medisiner ikke gir deg nok lettelse, gjøre en avtale med legen din. Du må kanskje sterkere medisiner som kun er tilgjengelig med en resept.

Hold deg unna allergi triggere. Jo mer du er utsatt for allergener, jo verre symptomene dine vil få. Mens medisiner kan lette og kontrollere allergireaksjoner, vil du få mest lettelse hvis du unngå triggere som forårsaket dem.

Tips og advarsler

  • Hvis symptomene er hyppige og alvorlige, bør du oppsøke lege. Du kan lide av en kronisk tilstand som astma. Når du har riktig diagnose, kan legen forskrive en effektiv behandling for å gi lindring.