Digidexo.com

Kan du ha Chills med Fibromyalgi?

Kan du ha Chills med Fibromyalgi?


Smerte er det symptom som vanligvis forbindes med fibromyalgi. Ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer, men fibromyalgipasienter også kan lide av svimmelhet, kvalme eller irritabel tarm syndrom (IBS). Kokiller kan følge alle disse symptomene.

Kvalme

Når kvalm, er det vanlig å også oppleve svimmelhet, svette og frysninger; kvalme kan ha en rekke årsaker, fra migrene til svimmelhet. Rundt halvparten av fibromyalgi lider har migrene, ifølge Fibromyalgi-Symptoms.com.

Irritabel tarm syndrom

Ofte oppleves av fibromyalgipasienter, som forårsaker IBS anfall av kramper, forstoppelse og diaré. Kramper og dehydrering forbundet med IBS kan også være ledsaget av følelser av svakhet og frysninger.

Forebygging / løsning

Et sunt kosthold kan redusere og forhindre kvalme forbundet med fibromyalgi. De med IBS bør være spesielt oppmerksom på hva de spiser.

Diet

Alkohol og koffein i overkant kan føre til dehydrering og forverre kvalme. Å spise hele korn og stivelse samtidig unngå matvarer kjent for å forverre problemet, kan bidra til å lindre symptomer.

Advarsel

Aldri anta at hvert symptom er relatert til fibromyalgi. Ta alltid kontakt med lege med en ny symptom og før du begynner på et behandlingsopplegg.