Digidexo.com

Ormer og parasitter funnet i menneskekroppen

Ormer og parasitter funnet i menneskekroppen


Parasitter er ansvarlig for drapene på minst en million mennesker hvert år, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Utallige andre millioner smittes med sykdommen enten direkte forårsaket av parasitter eller brakt videre av smitte båret av parasitter. Mygg bære malaria som dreper minst en million mennesker i året, flått bære mange sykdommer som Rocky Mountain flekket feber og Lyme sykdom. Disse parasittene lever utenfor mennesker, men er avhengig av dem for å overleve. Andre parasitter lever inne i kroppen og forårsake infeksjon og sykdom fra innsiden.

Trichomonas

Ifølge CDC, er Trichomonas vaginalis den vanligste parasittisk infeksjon i verden, infiserer omtrent åtte millioner mennesker i Nord-Amerika årlig. Organismen er en mikroskopisk parasitt, som overføres seksuelt. Diagnosen stilles enten gjennom mikroskopisk undersøkelse eller kultur av væskeprøver. Symptomer inkluderer foul smelling utladning og smertefull vannlating. Parasittene er normalt lett fjernes ved bruk av et antibiotikum. Alle seksualpartnere må behandles også. Du kan bli smittet av denne parasitten mer enn én gang.

Bendelorm

Mennesker kan bli smittet med bendelorm på flere måter. En veldig vanlig måte er å konsumere rå eller kokt kjøtt eller fisk som har bendelorm cyste (egg) til stede. Oksekjøtt og svinekjøtt er vanlige gjerningsmennene, og ifølge Health i vanlig engelsk, en forbrukerinformasjon, kan de bendelorm vokse til så mye som 25 meter lang inne i tarmen. Gnagere og hunder kan også overføre bendelorm til mennesker via slike bærere som lopper og kakerlakker, selv om disse bendelorm vil bare vokse til ca 20 inches i lengde. Dvergen bendelorm er en parasitt som opprinnelig verten er mennesker, og overføres ved mat forurenset av avføring. Bendelorm infestation kan føre til kvalme, utmattelse, oppkast, sult, og magesmerter. Det er legemiddel tilgjengelig som dreper tarm bendelorm, hvoretter den blir evakuert fra kroppen sammen med avføring.

Guinea-ormen

Guinea ormen er en vanlig parasitt i visse deler av verden, spesielt i Afrika. Folk blir smittet når de drikker vann som inneholder en liten vann loppe som skjuler parasittens larve. Ormene ta omtrent et år å gjennom veggen av tarmen, moden, og kompis. Hannen deretter dør og hunnene vokse til omtrent 3 meter lang som de vandrer inne i kroppen til et sted nær overflaten av huden, som regel på en persons ben. Når det guinea ormer forårsake smertefulle, blister-lignende hevelser. Infiserte mennesker gå i vannet for å prøve å lindre smerten. Hevelsene sprekke, slippe millioner av bittesmå larver i vannet for å starte syklusen igjen.