Digidexo.com

Haemophilus influenzae Vaccine History

Selv om ikke så vanlig nå som det en gang var, er bakteriell meningitt en meget stygg sykdom, som forårsaker betennelse i hjernehinnene i ryggraden via smitte av cerebrospinal influensa. Hvis venstre ubehandlet, kan viruset, kjent som Haemophilus influenzae type b ("Hib" for kort) forårsake hjerneskade og være potensielt dødelig. Viruset primære mål er barn i alle aldre og spesielt de i land med begrenset tilgang til helsetjenester. Takket være noen dedikert forskning, eksisterer det en potent vaksine.

Behovet for en vaksine

Bakteriell meningitt hevdet livet av flere barn, ledende forsker Oswald Avery å studere pneumococcus bakterien 1920-tallet. Selv om denne virus ikke var den primære årsaken bak meningitt, Avery funnet at kroppens immunsystem hadde en heller høy suksessrate på kjemper viruset på grunn av tilstedeværelsen av et polysakkarid ytre foringsrør som omgir mikroorganismen.

Forstå Hib

Rundt den tiden, Margaret Pittman klassifisert de seks typer av Haemophilus influenzae viruset, finne at type b holdt den mest ødeleggende potensial og at barna var svært utsatt for sin infeksjon. Andre leger bygget på hennes funn, og i 1933, fant de at bakteriell meningitt ble forårsaket av Hib, men bare rammet barn under 5 år. Eldre barn hadde en naturlig immunitet mot Hib-viruset, så forskerne satt ut å finne hvordan å produsere en vaksine.

Begynnelsen på vaksine

De fleste infeksjoner ble behandlet med enkle antibiotika i løpet av 1950-tallet, og bakteriell meningitt var ikke annerledes. Inntil den tid, den hjernehinnebetennelse var spesielt dødelig, men legene fant at rask behandling med antibiotika gitt imponerende resultater. Likevel forskere har funnet den beste måten å bekjempe Hib-infeksjon var å eliminere virus i kroppen før infeksjonen kan manifestere seg. Denne endelig skjedde i 1969, da et team av disse forskerne kom opp med den første versjonen av vaksinen.

Testversjoner og Tribulations

Teamets vaksinasjon funnet seg en bit av suksess i begynnelsen stadier, som formelen hovedsak tvunget kroppen til å produsere de naturlige antistoffer. Selv om det var trygt, og gjorde faktisk fungerer som forutsagt (spesielt hos eldre barn), småbarn og babyer fortsatt forble i fare. Ved 1982, en nyere "konjugert" versjon av vaksinen ble til, noe som betyr at forskerne bundne proteinene til polysakkarid for å øke dens effektivitet. Resultater forbedret, men ikke i tallene forskerne hadde håpet på, og dermed mange versjoner av vaksinen ble opprettet før det ble perfeksjonert.

Den nye vaksinen

Ved begynnelsen av 1990-tallet, den nye vaksinen, en rekke injeksjoner begynner ved 2 måneders alder og kulminerte i en booster injisert ved 1 år, ga nesten en 100 prosent suksessrate. Ikke bare gjorde vaksinen forebygge infeksjoner i de vaksinert, men også hemmet spredning av svært smittsom Hib virus. Forskere deretter slått sin oppmerksomhet til å utvikle en rimeligere versjon av vaksinen for underutviklede land med utsatte populasjoner.