Digidexo.com

Hvordan overføre en heis fra en rullestol til en Van Seat

Hvordan overføre en heis fra en rullestol til en Van Seat


Overføring fra en rullestol inn i setet av et kjøretøy er en oppgave som krever korrekt oppsett for rullestolbruker. Riktig løfteteknikk og kropps posisjonering er avgjørende for å sikre at brukeren kan overføre seg trygt over gapet. Van overføringer er generelt høyere enn for biler, noe som krever ekstra hensyn.

Hvordan overføre en heis fra en rullestol til en Van Seat

Åpne van døren helt.

•  Plasser rullestolen på en svak diagonal vinkel med forhjulene på den ene siden berører siden av bilen. Dette sikrer at rullestolbrukeren ikke vil bli overført over store bakhjul av stolen. Bruke bremsene til hjulene på rullestolen.

Beveg deg til foran på stolen slik at du er balansert på kanten. Hvis du planlegger å bruke en overføring bord under overføringen, plasserer dette under baken, på overføring side av kroppen.

Plasser bena inn i fotbrønnen av van. Det kan være nødvendig å holde på døren av bilen for å opprettholde balansen mens du gjør dette.

Plasser hånden som er nærmest bilen på bilsetet. Grip bilen dørkarmen med den andre hånden. Lent forover, slik at baken er trukket opp i luften, trekke deg opp og inn på bilsetet, ved hjelp av denne armen for strøm. Hvis du bruker en overføring bord, kan du gjøre denne bevegelsen i etapper, hviler på overføring bord i mellom heiser.

Hint

  • Sørg for at bena er bøyd når du plasserer dem i fotbrønnen. Rette ben kan hemme en overføring, og tvinger deg til å starte helt på nytt.
  • Vær forsiktig når gripende siden av van i regnet, så våte flater kan føre til at du mister grepet.