Digidexo.com

En balansert-Diet Food Pyramid for Kids

Det amerikanske Department of Agriculture (USDA) Food Pyramid er en generell retningslinje for å fastslå riktig mengde i hver matvaregruppe som bør inntas daglig. De matvaregruppene som utgjør næringspyramiden er frukt, grønnsaker, korn, kjøtt og bønner, og meieriprodukter. For barna er riktig ernæring viktig, som kroppene deres er fortsatt økende. En gutt kan ha et balansert kosthold ved å følge anbefalingene fra næringspyramiden.

Frukt

Barn bør ha en ½ kopper frukt om dagen. Frukt inneholder vitamin C, kalium og folsyre. Disse næringsstoffene kan redusere risikoen for diabetes, hjerte-og karsykdommer og flere typer kreft. Et lite eple, stor banan og åtte store jordbær er hver tilsvarer 1 kopp frukt. En liten boks med rosiner, 16 druer og en liten plomme hver lik ½ kopp frukt.

Grønnsaker

Det anbefales at barn spiser 2 ½ kopper grønnsaker om dagen. Grønnsaker inneholder vitaminene A, C og E. som frukt, disse vitaminene redusere risikoen for kreft og sykdom. Ett stort aks, to store stilker av selleri eller en stor tomat lik en kopp grønnsaker. En liten pepper og ca seks baby gulrøtter hver lik 1/2 kopp grønnsaker.

Korn

Korn er ris, hvete, cornmeal, havre eller bygg. Barn bør spise 6 oz. av korn daglig. Korn inneholder fiber, som kan redusere forstoppelse. En unse av korn er en pannekake, en halv engelsk muffin, 3 kopper poppet popcorn eller ½ kopp kokt havregryn.

Kjøtt og bønner

Oksekjøtt, svinekjøtt, fjærfe, fisk, egg, nøtter, bønner og frø er en del av kjøtt og bønnegruppe. Barn trenger å konsumere 5 oz. fra denne gruppen daglig. Kjøtt og bønner inneholder magnesium, som produserer energi. Ett egg, ca 12 mandler og omtrent en halv hamburger er hver lik 1 oz.

Dairy

Mengden av meieri et barn trenger daglig vil avhenge av hans alder. Barn i alderen 2 til 8 behovet 3 kopper meieri daglig, og for barn over 8, faller det tallet til to kopper daglig. Meieriprodukter som melk, ost og yoghurt inneholder kalsium, noe som er viktig for sunn ben og tenner. En skive ost og en scoop av iskrem hver lik ½ kopp meieri.