Digidexo.com

Hvordan identifisere Hypernasality

Hvordan identifisere Hypernasality


Hypernasality er en tale lidelse som oppstår når svelget vev og gane ikke lukke riktig. Dette ufullstendig nedleggelse fører luft slippe gjennom nesen under talen. Tilstanden kalles velopharyngeal inkompetanse, eller VPI. Les videre for å lære hvordan å identifisere Hypernasality.

Hvordan identifisere Hypernasality

•  Lytt til barnets tale når han bruker vokallyder og bokstavene "b", "k" og "S". Hypernasality er lyden av tale som resulterer fra for mye luft slipper ut gjennom nesen.

Evaluer ditt barns historie. Forhold som kan føre hypernasal tale inkluderer ganespalte, en gane som er for kort, Down syndrom og cerebral parese. Adenoidectomy kirurgi kan også forårsake hypernasality.

Fest en nasal olivenolje til begge ender av kirurgiske rør for å skape en nasal lytter rør. Blokkere neseborene og få barnet resitere ikke-nasal ord og uttrykk, for eksempel "jeg så søsteren Susie i kirken," og "Denne hesten spiser tistler." Hvis presset på nesen er filt, kan det antas at barnets tale inkluderer hypernasality.

Hold et lite speil under barnets nesebor. Mens han snakker ikke-nasal ord, se etter clouding på speilet som luft beveger seg gjennom nesen.

Be barnet til å gjenta setningen "kanskje, baby" raskt. Dersom barnet har hypernasality, vil begge ordene høres ut som "kanskje".

Har barnet ditt evaluert av en tale patolog. Denne helsepersonell kan se etter unormalt i munnen, og bruke spesielle virkemidler for å lytte til mengden av luft som passerer gjennom nesen.

Rådfør deg med en øre, nese og hals (ØNH) spesialist. En ØNH lege kan bruke et endoskop for å undersøke nese og hals for å diagnostisere årsaken velopharyngeal inkompetanse og utvikle en behandlingsplan.