Digidexo.com

Hvordan hjelpe små barn med depresjon

Depresjon påvirker ikke bare voksne og ungdom, det kan også påvirke små barn. Grunnskole og selv førskolealder barn kan lide av depresjon. Selv om alle små barn kan ha sporadiske følelser av tristhet, lider av depresjon er mer alvorlig. Årsakene til depresjon hos barn varierer, men kan inkludere, en kaotisk familiesituasjon eller en forelder skilsmisse. Noen barn kan også utvikle depresjon etter dødsfallet av en forelder eller søsken. Selv om Federal Drug Administration har godkjent visse antidepressive medisiner for barn over en alder av åtte, det er andre måter å løse tilstanden.

Hvordan hjelpe små barn med depresjon

gjenkjenne tegn. Små barn kan ha tegn på depresjon som ligner på voksne, men kan ikke uttrykke sine følelser. Hyppig gråt, kan tap av interesse i å spille og endringer i søvn være tegn på depresjon. Barn kan også bli veldig klengete og har problemer med å skille fra en forelder. Barn som er potte trent kan begynne å tisse i sengen eller å ha dagtid ulykker. Deprimerte barn kan også klage over fysiske problemer, som for eksempel hodepine eller magesmerter.

Få hjelp fra ekspertene. Snakk med din barnelege, som kan anbefale endringer for å forbedre ditt barns fysiske helse, som for eksempel endringer i kostholdet. Diskuter hvor mye søvn barnet ditt skal få basert på hennes alder. Din barnelege kan anbefale en barnepsykolog. Psykologen kan vurdere barnet ditt og finne ut om hun ser ut til å ha depresjon. En psykolog kan anbefale rådgivning for å hjelpe behandle depresjon.

Tenk spille terapi. Veldig små barn er kanskje ikke helt kunne si hva de føler. Gjennom lek terapi, kan barna være i stand til å uttrykke sine tanker og lære mestringsstrategier. Spør barnelege eller barnepsykolog om behovet for lek terapi.

Finn ekstra tid til å tilbringe med barnet ditt. Når et lite barn lider av depresjon han trenger å føle seg trygge og elsket av sine foreldre eller verge. Gjør ditt beste for å ordne planlegge å tilbringe ekstra tid med barnet ditt. Gjør morsomme aktiviteter sammen, for eksempel å gjøre kunstprosjekter, lese bøker og spille utenfor.

Lytt til barnet ditt. Noen små barn kan være i stand til å snakke om sine følelser. Spør barnet hvordan han føler og la ham vite hvor mye du elsker ham. Være betryggende med klemmer og ord av støtte. La barnet få vite at du alltid vil være der for å hjelpe.

Hint

  • Husk situasjons depresjon kan være normalt i visse hendelser. For eksempel, hvis en av foreldrene er død, kan et lite barn bli deprimert. Det er en normal respons på tap av en forelder. Imidlertid kan barnet fortsatt trenger hjelp arbeide gjennom sorgprosessen og overvinne depresjon. Sorgarbeid og støttegrupper rettet til små barn kan hjelpe.
  • Ikke bli sint eller forventer barnet å knipse ut om det. Depresjon hos et lite barn er ikke hans feil. Det kan ta tid å hjelpe barnet ditt overvinne depresjon. Vær tålmodig og kjærlig.