Digidexo.com

Carinii lungebetennelse symptomer

Personer som har svakt immunforsvar er utsatt for mange forhold som ellers friske mennesker ikke normalt har å stri med. Ett av disse forholdene er svekket immun pneumocystis carinii lungebetennelse. Å diagnostisere tilstanden en lege vil bruke en blodprøve, en lunge biopsi og en avbildning test som en X-ray eller en MR.

Identifikasjon

Pneumocystis carinii pneumonia er en tilstand som oppstår som et resultat av en infeksjon i lungene ved pneumocystis carinii sopp. Tilstanden kan ramme folk i alle aldre, men det påvirker ikke friske voksne. Det er oftest funnet hos premature babyer, og folk som har nedsatt immunforsvar. Det forekommer i mennesker med immunsystemforhold som HIV eller kreft, og det kan også oppstå som et resultat av å motta en benmargstransplantasjon som en behandling for kreft slik som leukemi.

Typer

Symptomene på pneumocystis carinii lungebetennelse, vil normalt utvikle seg sakte over en lang tidsperiode i mennesker med HIV, men det kan slå raskt i andre. Den mest merkbare symptomet er anstrengt pust. I de innledende fasene, vil personen bli kortpustet etter noen form for fysisk aktivitet. Ettersom tilstanden skrider frem, kan puste bli grunne og vanskelig selv når det ikke er noen fysisk aktivitet i det hele tatt. Personen kan også vise svært rask pust på intermitterende ganger og uten noen åpenbar grunn. De fleste mennesker som lider av Pneumocystis carinii lungebetennelse vil også vise symptomer på en tørr, men vedvarende hoste.

Effekter

Andre symptomer assosiert med Pneumocystis carinii lungebetennelse kan inkludere en feber som kan føre til overdreven svetting eller frysninger og en langvarig følelse av utmattelse. Personen kan også begynne å vise en tilstand som kalles cyanose. Dette er når områdene rundt munnen, eller på de ytre ekstremiteter som fingre og tær, begynner å slå en blålig farge på grunn av mangel på oksygen. Områdene som blir blå kan også begynne å føle seg kald også.

Forebygging / løsning

Den vanligste behandlingen for Pneumocystis carinii lungebetennelse er en diett av medisiner kjent som antimikrobiell behandling. Disse medikamentene er utformet for å drepe soppinfeksjon i lungene. De kan gis i en pille eller flytende form, eller de kan gis på sykehuset intravenøst ​​dersom betingelsen er alvorlig nok. Kortikosteroider er noen ganger brukt til å bekjempe infeksjonen også.

Advarsel

Pneumocystis carinii lungebetennelse kan være dødelig, men hvis det blir oppdaget og behandlet, kan det også bli kurert. Personer som lider av HIV kan gis et forebyggende medikament kalt Pneumocystis carinii lungebetennelse profylakse fordi tilstanden kan være utbredt hos personer med HIV. Du bør rapportere noen av symptomene på Pneumocystis carinii lungebetennelse til lege umiddelbart.