Digidexo.com

Bivirkninger av Cefixime

Cefixime er en reseptbelagte medisiner. Det er klassifisert som et cefalosporin antibiotika og anvendes for behandling av bakterielle infeksjoner, spesielt i halsen, urinveiene, ører og bryst. Medisinen er også ofte brukt til å behandle mindre tilfeller av den seksuelt overførbare sykdommen kjent som gonoré. Det er visse bivirkninger som er mulig med å ta Cefixime.

Vanlige bivirkninger

Det er flere vanlige bivirkninger av Cefixime som ikke anses å være alvorlige. Disse bivirkningene har en tendens til å avta raskt. Hvis du har noen av disse bivirkningene, imidlertid, og finne dem for å være vedvarende eller hvis de blir verre med tiden, må du snakke med legen din om situasjonen. Disse bivirkningene inkluderer magesmerter, urolig mage, kvalme, gass, diaré og løs avføring.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger av Cefixime er uvanlig, men mulig. Hvis du opplever alvorlige effekter av denne medisinen, må du umiddelbart søke medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan føre til skadelige konsekvenser. De er unormal blødning eller blåmerker, frysninger, sår hals, feber, urinering sjeldnere, øynene eller huden bli gulaktig i fargen, vaginal kløe eller utflod, beslag, hoven, blemmer, peeling eller rød hud, hvite flekker vises på innsiden av munn, ekstrem kaste opp eller kvalme, ekstrem diaré, blodig avføring, og alvorlige magekramper eller magesmerter.

Allergiske Reaksjoner

Alvorlige allergiske reaksjoner på Cefixime er sjeldne, men kan forekomme. Disse allergiske reaksjoner dukker opp i form av symptomer som unormal heshet, tungen, munnen, ansikt eller lepper bli hovne, bryte ut i elveblest, kløe, tetthet i brystet, og hudutslett. Hvis du har noen av disse tegnene på en allergisk reaksjon, må du få akutt medisinsk hjelp så snart som mulig.

Advarsler

Cefixime er ikke en hensiktsmessig eller forsvarlig legemiddelhåndtering for alle. Legen må være oppmerksom på eventuelle sykdommer du måtte ha, samt hele sykehistorie (inkludert alle allergier og legemiddelinteraksjoner som du har opplevd), eller legemidler eller kosttilskudd du kan ta. Hvis du noen gang har opplevd en allergisk reaksjon på noen penicillin eller cefalosporinantibiotika, er du frarådes å ta Cefixime. Personer med tarm eller mage sykdommer som kolitt må være spesielt forsiktig.

Overdose

Hvis du er bekymret for at du kan ha tatt mer enn riktig dosering mengde Cefixime, må du få akutt medisinsk hjelp så snart som mulig. Cefixime overdose kan ha potensielt alvorlige konsekvenser. Noen symptomer å se opp for er smerter i øvre del av magen, kaster opp, blod i urinen, kvalme og diaré.