Digidexo.com

Hvor mye bør gjennomsnittlig person veie?

Body Mass Index

Det virkelig er ingen standard vekt for en "gjennomsnittlig person." En idealvekt avhenger av mange variabler som varierer i hver enkelt, slik som alder, høyde og mengde mosjon. Gjennomsnittlig vekt for tenåringsjenter kommer til å avvike drastisk fra det av middelaldrende menn. Men det er en måte å generere et tall som tar din høyde og vekt i betraktning for å avgjøre om du er undervektig, gjennomsnittlig, overvektige eller fete. Dette nummeret er kjent som kroppsmasseindeks, eller BMI. Det er nok av BMI kalkulatorer på nettet som lar deg sette inn din informasjon for å se hvor du er på denne skalaen.

Tvister over hva som er "gjennomsnittlig"

Mens det er viktig å overvåke din vekt, husk at BMI kalkulatorer er bare i stand til å ta to faktorer i betraktning. Veldig friske idrettsutøvere, for eksempel, kan muligens få et høyt antall på BMI på grunn av en god del muskelmasse, noe som ikke utgjør helserisiko at en overvektig person kan stå overfor. Også, hva vi oppfatter som gjennomsnittet på grunn av det vi ser på TV eller i reklame er ofte langt fra virkeligheten for de fleste voksne. Å være helse-bevisst og klar over vekten din er bra, men å bli besatt av vekten din kan føre til en rekke alvorlige problemer.

Bottom Line

Beregne din BMI er et stort skritt å se hvor du står nå, og gjøre sunne livsstilsvalg er sikker på å gjøre deg se og føle deg bedre enn du ellers ville. Å være overvektig eller overvektig kan føre til negative helsemessige forhold samt dårlig selvbilde. Men hvis du er bekymret for din vekt og hvordan den forholder seg til "normen", snakke med en lege eller en ernæringsfysiolog er en god neste trinn. Hun kan hjelpe deg å finne ut langt mer om deg selv og dine personlige behov og peke deg i en sunn og positiv retning.