Digidexo.com

Hvordan behandle prostatakreft med stråling

Strålebehandling er en av de fremste aksepterte behandlingsmetoder for å håndtere prostatakreft (sammen med kjemoterapi og kirurgi). Selv om strålebehandling er ikke hensiktsmessig for hvert tilfelle av prostatakreft, hvor det anbefales at antall vellykkete behandlinger er gunstig - på linje med suksessraten for prosedyrer som radikal prostatektomi, ifølge American Cancer Society.

Bruksanvisning

Stråleterapi

•  Ta kontakt med legen din for å finne ut om strålebehandling er en levedyktig middel for å behandle ditt tilfelle av prostatakreft. Ifølge American Cancer Society, er strålebehandling oftest brukt i de tidlige stadier av kreft, hvor svulsten ennå ikke har spredd seg langt inn i omkringliggende vev. Hvis kreften er fortsatt begrenset til ett av de tidlige stadier, vurdere strålebehandling for kreft-bekjempelse formål.

Bestem hvilken type strålebehandling er mest hensiktsmessig for din situasjon. Det er to hovedkategorier av strålebehandling - ekstern og intern stråling. Ekstern strålebehandling består av stråling som påføres legemet fra noen ekstern kilde, for eksempel en maskin istand til å generere røntgen eller gammastråler. Intern innebærer strålebehandling objekter som er plassert inne i legemet som avgir lave nivåer av stråling, slik at for en mer målrettet tilnærming til behandling av prostatakreft. Intern strålebehandling er hovedsaklig brukt for tidlige stadier av kreft med saktevoksende svulster. Prosedyren består av små pellets som blir injisert inn i prostata. Hvert frø inneholder radioaktivt materiale. Etter hvert som materialet avkjøles, avgir stråling inn i prostata som tjener til å motvirke spredning av cancer.

Forstå den metoden som strålebehandling arbeider for å avgjøre om det er best for deg. Strålebehandling fungerer ved å bruke stråling til kreft-infiserte områder av kroppen. Denne strålingen tjener til å skade arvematerialet av kreftcellene, som gjør dem ute av stand til å fortsette reproduksjon. Dessverre er strålebehandling ikke den mest presise behandlingsmetode, så det vil være noen sivile skader friske celler i kroppen også. Dette er en uunngåelig kostnadene for behandlingen.

Forstå bivirkninger før behandling av prostatakreft med strålebehandling. Ifølge ACS, disse bivirkningene inkluderer problemer med både blære og tarm, impotens, inkontinens, trøtthet og væskeopphopning i kjønnsorganene og ben. Selv om alle kreft behandlingsmetoder har en viss risiko for bivirkninger, disse kan ikke være situasjoner som du er villig til å tåle, så fullt ut forstår risikoen før du godkjenner strålebehandling.