Digidexo.com

Hvordan behandle en Third Degree Burn hjemme

Hvordan behandle en Third Degree Burn hjemme


Tredje grads forbrenning, også kjent som Helforbrenning, involvere alle tre lagene av huden med fullstendig ødeleggelse av alle epidermale og dermale strukturer. Dermal laget av huden er ansvarlig for vev gjenfødelse, derfor disse skadene vil ikke gro uten kirurgisk reparasjon eller hudtransplantasjon i noen tilfeller. Det er viktig at du søke legehjelp umiddelbart, men det er flere tiltak du kan ta for å behandle en tredje grad brenne hjemme.

Bruksanvisning

•  Sørg for at offeret ikke lenger utsatt for røyk, varme eller brennende materialer. Sørg for at du er både utenfor fare før du fortsetter å administrere offerets brannskader.

Ring 911 og beskrive situasjonen til nødoperatøren.

Kontroller at pasienten puster og deres hjerte er å pumpe. Se etter tegn på aktiv sirkulasjon og respirasjon, som inkluderer hoste og frivillig bevegelse. Hvis ingen av disse skiltene er til stede, administrere HLR. Burns blir ikke prioritert før du bekrefter at pasienten har en hjerterytme og puster.

Heve brenne over hjertet hvis mulig. Dette vil redusere faren for den pasient som utvikler sjokk, eller en usikker fall i blodtrykket.

Dekk brenne med en steril bandasje. Fukt kluten med kaldt vann.

Vent med pasienten for medisinsk assistanse å ankomme.

Hint

  • Ikke fjern brente klær fra offeret.
  • Ikke senk det brente området i kaldt vann, da dette kan føre til en usikker fall i kroppstemperatur, blodtrykk og sirkulasjon.