Digidexo.com

Beta-sitosterol og kolesterolnivå

Beta-sitosterol og kolesterolnivå


Beta-sitosterol og kolesterol er nært beslektet. Begge tilhører den sterol-familien, med kolesterol som produseres av dyr (inkludert mennesker), og beta-sitosterol fremstilt i planter. Dette nært forhold bidrar til å redusere kolesterol.

Kilder

Soyabønner, ris kli, hvetekim og mais oljer inneholder svært konsentrerte nivåer av den hvite, voksaktig stoff som heter beta-sitosterol. Dette naturlig forbindelse er også funnet i frukt, grønnsaker og nøtter.

Funksjon

Beta-sitosterol er ofte brukt for å minimere kolesterol inntak. "Når forbrukes med kolesterol, den effektivt blokkerer kolesterol absorpsjon, noe som resulterer i lavere serum kolesterol nivåer," sier Dr. Michael Lam, en spesialist i ernæringsmedisin.

Effekter

Menneskekroppen unnlater å behandle beta-sitosterol effektivt. Dette er gunstig for å redusere kolesterol som kolesterol binder seg til beta-sitosterol, og de to stoffene gå raskt gjennom fordøyelsessystemet mot utskillelse.

Dosering

Leger vanligvis foreslå kosttilskudd kosttilskudd. "Mellom 500 mg og 10 gram beta-sitosterol per dag har blitt brukt i klinisk forskning for å redusere forhøyede kolesterolnivået i blodet,» melder University of Michigan Health System.

Advarsel

Ofte tatt i pille eller flytende form, kan bivirkninger av beta-sitosterol er diaré, forstoppelse, gass, kvalme eller fordøyelsesbesvær.