Digidexo.com

Hva påvirker fettprosent?

Din fettprosent er prosentandelen av kroppen din som består av både essensielle og lagret fett. Dette tallet er en god indikator på tilstanden til kroppen din. Å ha for mye kroppsfett, uavhengig av hvor mye du veier, er en veldig farlig ting og skritt bør tas for å få kroppen fett prosentpoeng i de riktige soner. For å gjøre dette, må du først forstå hva som påvirker kroppen fett prosentpoeng.

Essential Fat

Essensielle fettsyrer er nødvendig for at kroppen skal fungere. På grunn av nødvendigheten av essensielle fettsyrer, bør kvinners fettprosent ikke være lavere enn 12%, og menn ikke skal være lavere enn 3%.

Lagret Fat

Lagret fett er overflødig fett som kroppen ikke trenger å fungere. Lagret fett blir brukt når kroppen exerts mer energi enn normalt, slik som trener. Når den ikke er brent av, akkumulerer lagret fett over tid og fører til overvekt og fedme. Når fettprosent er beregnet, er det lagret fett som angir hvor sunn eller usunn en person er i forhold til fettinnhold. For eksempel er det sunt for en kvinne å ha en fettprosent på 14% til 25%. Dette betyr at de har 12% essensielt fett, og deretter en annen 2% til 13% av lagret fett i kroppen. Dersom imidlertid prosentandelen fett økes til over 32%, er den som anses å ha for mye lagret fett og er overvektig.

Forbruk av Fat

Inntak av for mye fett vil øke mengden av lagret fett som akkumuleres i kroppen. Dette vil føre til en høyere fettprosent. På den annen side, hvis det ikke er nok fett som forbrukes, så legemet vil ikke ha nok til å lagre fett, og det vil føre til en lavere, og muligens for lav, fettprosent.

Forbruket av sukker

Sukker er ikke fett; Imidlertid, når kroppen ikke brenne av sukker som er forbrukt, blir den til fett som er lagret i kroppen. Dette betyr at mengden av sukker som forbrukes kan øke eller redusere fettprosent.

Trening

Under trening, forbrenner kroppen kalorier som er lett tilgjengelig - disse kaloriene kommer vanligvis fra mat som fortsatt går gjennom fordøyelsessystemet. Når disse kalorier er brukt, legemet tyr til det fett som er lagret i kroppen. Derfor, hvis maten i fordøyelsessystemet ikke er brent av, så vil det bli lagret som fett, men hvis disse kaloriene og flere og brukes, vil da lagret fett brennes av også. Trening er en fin måte å redusere fettprosent fordi det brenner kalorier som kroppen din blir til lagret fett direkte.