Digidexo.com

Hvordan tenke deg ut av depresjonen

Depresjon er et alvorlig problem som påvirker rundt 10 prosent av befolkningen. Men altfor ofte er det tenkt som en slags personlig svikt heller enn en medisinsk tilstand. Mens depresjon bør ikke skylden på enkeltpersoner, og kan være forårsaket av mange faktorer, inkludert kjemiske ubalanser og traumatiske livserfaringer, det er noe sannhet i ideen om at som en psykisk lidelse, depresjon kan være svært mottakelig for kraften i positiv tenkning. Med andre ord, kan det noen ganger være mulig å tenke seg ut av depresjon.

Bruksanvisning

Aksepter din depresjon

•  Forstå at å være deprimert er ikke en personlig sviktende. Når du tar deg selv å tenke negativt om din depresjon (for eksempel tenker at du er en dårlig eller svak person fordi du ikke er fornøyd), minn deg selv på at depresjon er ikke din feil, og du gjør det beste du kan tenke din vei ut av det.

Merknad den negative selvfølelsen at du kan engasjere seg i. De fleste deprimerte mennesker tenke negativt om seg selv --- om deres verdiløshet, manglende evne til å fungere, og håpløshet om fremtiden. Ved første, bare bruke tid på å prøve å legge merke til disse interne kommentarer. Du kan bli overrasket over hvor mange du gjør.

forplikte seg til å redusere disse negative meldinger. Selv om du tror de er sanne, "hører" dem hele tiden absolutt ikke kommer til å hjelpe humøret. Det er flott å stoppe deg og erstatte dine tanker med en positiv aksept, for eksempel "Jeg er en dyktig person," men dette kan føles ubehagelig og usanne for mange mennesker med depresjon. I stedet kan du bare minne deg på at tanken ikke er konstruktivt, eller kanskje bruke en mildere aksept for eksempel "Jeg er forpliktet til å være skånsom mot meg selv."

Gjør ditt beste for å engasjere seg i positive aktiviteter selv om du ikke føler for det. Dette kan være svært vanskelig når du lider av depresjon, men jo mer du er i stand til å engasjere seg i aktiviteter som trening og sosialt samvær med venner eller familie, jo mer kan du føler for å gjøre ting i fremtiden. Sosial støtte og forbedret fysisk form kan være svært nyttig i å tenke din vei ut av depresjon.

Søk profesjonell behandling hvis nødvendig. Ikke være i stand til å kurere depresjon på egen hånd er ikke en personlig feil, og noen ganger det smarteste du kan gjøre for å tenke veien ut av det er å innse når du trenger hjelp.