Digidexo.com

Over-the-Counter Fever Blister Behandlinger

Over-the-Counter Fever Blister Behandlinger


En feber blemme, eller forkjølelsessår, er en stamme av smittsom herpes simplex type 1-viruset, også kalt herpes simplex A. Herpes simplex 2-viruset, bedre kjent som "genital herpes," er relatert til herpes simplex 1 i at det er smittsomt gjennom hud-til-hud kontakt, men bare fordi en person har en simplex betyr ikke at han eller hun har den andre. Symptomer på munnherpes inkluderer prikking eller brennende på leppen eller utsiden av munnen, og en oser eller crusty sår på utsiden av munnen eller leppe. Flere over-the-counter behandlinger er tilgjengelig.

Over-the-counter medisiner

Den ledende over-the-counter medisiner for munnherpes i Amerika er Abreva, som også selges under fellesnavnet "docosanol." Abreva var en gang bare tilgjengelig med en resept fra lege, men er nå tilgjengelig på de fleste store drugstores. Abreva, hvis brukt før en feber blemme har dannet, kan hindre feber blemme oppstår. Abreva studier har vist at personer som bruker Abreva etter en feber blemme utbrudd har utbruddet for en dag mindre enn folk som ikke bruker Abreva.

Over-the-Counter Salver

Over-the-counter salver som kan hjelpe i healing feber blemme inkluderer Blistex, vaselin og Carmex. Selv om disse salver ikke er bevist å fremskynde helbredelsestiden munnherpes, gir de en glanset barriere som holder fuktigheten i og bakterier ut, nesten som en bandasje. Påfør Blistex, vaselin eller Carmex til din feber blemme etter behov i løpet av varigheten av utbruddet.

Hjem Rettsmidler

Hjem rettsmidler for munnherpes som å plassere en te-pose på plagede området, plassere is innpakket i et papirhåndkle direkte på kalde sår og ta l-lysin kosttilskudd for å hindre fremtidige utbrudd. Tea tree og fiolette oljer har antiseptiske egenskaper som også kan berolige forkjølelsessår.

Pain Relief

Medisiner som kan lindre smerter forårsaket av feber blemmer inkluderer ibuprofen, paracetamol og aspirin. Andre aktuell smertestillende midler som kan brukes direkte til kalde sår inkluderer Anebesol, Colgate Orabase og Orajel. Disse aktuelle produkter er vanligvis i en gel eller pastaform som inneholder en lammende middel som benzokain å gi midlertidig lindring.

Advarsler

Hvis den kalde sår utbrudd varer lenger enn ti dager, er spesielt uutholdelig smerte eller du har feber blemmer rundt eller i øynene, ringe legen din umiddelbart. Hvis du har utviklet en høy feber som et resultat av den kalde sår utbrudd, gå til legevakten. Les ingrediensene før du kjøper disse over-the-counter produkter; hvis du er allergisk mot noen av innholdsstoffene, ikke forbruke eller bruke produktet.