Digidexo.com

Hemp Seed Oil Vs. Linfrøolje

Hemp Seed Oil Vs.  Linfrøolje


Det er en god idé å forstå forskjellene mellom hamp frø olje og linfrø olje før du bestemmer hvilken som er best for dine diettbehov.

Alfa-linolensyre (ALA)

Linfrøolje har en høy andel (så mye som 58 prosent) av alfa-linolensyre (ALA eller Omega-3), mens hamp frø olje gjennomsnitt rundt 20 prosent. Disse essensielle fettsyrer har vist seg å forebygge hjertesykdom, kreft og lavere totale og LDL ("dårlig") kolesterol.

Gammalinolensyre

I sin artikkel "Therapeutic Hemp Oil", Dr. Andrew Weil rapporterer at hamp frø olje inneholder 1,7 prosent gamma-linolenic acid. Denne flerumettede fettsyren stimulerer hår og spiker vekst, forbedrer huden din og faktisk reduserer betennelse, mens Omega-3 fettsyrer - som linolensyre - øke den.

Balansert Forbruk

Linfrøolje har en 4: 1-forhold mellom Omega-3 og Omega-6, og kan føre til omega-6 mangler hvis det brukes over en lengre periode; inneholder imidlertid hampfrøolje en balanse mellom Omega-6 og Omega-3 (3 til 1 ratio), som matcher den naturlige balansen i kroppen, noe som gjør det lettest å fordøye. Mens hamp frø olje er trygt å bruke på egen hånd, er det best å kombinere linfrøolje med andre oljer for å sikre en bedre balanse i kostholdet ditt.

Cooking

Hemp frø olje er trygt for matlaging opp til 300 grader Fahrenheit. Da kokte ved høye temperaturer, kan linfrøolje produsere hydrogenert eller raffinert trans-fettsyrer, som er kjent for å ha negativ innvirkning kolesterolnivået.

Holdbarhet

Hampfrøolje er best innen 8 til 12 uker etter at den er åpnet, mens linfrøolje varer bare 2 til 4 uker. Men Dr. James O. Hill, i en artikkel på www.revolutionhealth.com, sier legge 1000 internasjonale enheter av vitamin E per halvliter linfrøolje kan forlenge holdbarheten til 2 til 3 måneder.