Digidexo.com

Anatomy & Physiology av det menneskelige øret

Anatomy & Physiology av det menneskelige øret


Det menneskelige øret er et komplekst system ansvarlig for både hørsel og balanse. Det er sammensatt av de ytre, midtre og indre øret. Alle tre komponenter kontrollere hørsel, og det indre øret styrer også balanse.

Ytre øret

Det ytre øret er det ytre øret (det ytre øret) og øregangen. Formen og funksjonen til det ytre øret er å konsentrere lydbølger inn i øregangen.

Middle Ear

Den midtre øre, som ligger bak trommehinnen, er et luftfylt hulrom som inneholder de tre øre bein (hammeren, ambolten og stigbøylen), og åpningen av den Øretrompet. Mellomøret regulerer trykket og flytter til lyd i cochlea.

Inner Ear

Den indre øret er den mest komplekse parti av øret. Den inneholder sneglehuset for å høre og det vestibulære system for balanse.

Hvordan vi Hører du?

Når lydbølger inn øregangen, de forårsake trommehinnen til å vibrere. Disse vibrasjonene blir forsterket av de tre bein i mellomøret, endret til nervesignaler ved sneglehuset og sendt til hjernen for tolkning.

Ear Dysfunction

Gitt kompleksiteten av øret, kan enhver dysfunksjon resultere i hørsel og balanse problemer. Sykdommer i øret kan være forårsaket av sykdom som Ménières (overflødig væske i det indre øret) eller traumer, enten ved stump kraft eller konstant eksponering for høye lyder.