Digidexo.com

Fiber kosttilskudd for slanking

Fiber er et viktig næringsstoff som fremmer god fordøyelseskanal helse. Fordi fiber bidrar til at maten beveger seg gjennom fordøyelsessystemet raskere, kan øke fiberinntaket være assosiert med vekttap. Ofte kan ta kosttilskudd hjelpe deg å få all fiber du trenger i kostholdet ditt.

Fordeler med Fiber

Fiber er et ikke-fordøyelig karbohydrat som finnes i mange planter (frukt og grønnsaker er gode naturlige kilder til fiber). Fiber fungerer ved å holde på vann når den passerer gjennom fordøyelsessystemet. Denne økte vann fører til mykere avføring og mer hyppig avføring. Mange mennesker ikke får de 20-38 gram fiber i kostholdet hver dag og må stole på kosttilskudd for å dekke daglige behov. Dette gjelder spesielt i mennesker som er på lavt kalori vekttap dietter. Fordi fiberen beveger mat gjennom fordøyelseskanalen raskere, kan det ofte fremme fjerningen av fett og toksiner. I tillegg til å holde maten beveger seg gjennom fordøyelsessystemet raskt, kan fiber bidra til lavere kolesterol. Fiber kan også bidra til å regulere blodsukkernivået, som også kan bidra til vekttap over tid. Fiber er å fylle, så tar fibertilskudd kan hjelpe deg å føle deg mett og hjelpe deg å unngå småspising mellom måltidene. Tar en fiber supplement med et stort glass vann før et måltid kan hjelpe deg å unngå overspising.

Ulempene ved Fiber Supplements

For mye fiber kan være problematisk. Mer enn 50 gram fiber per dag (spesielt når den ikke ledsages av tilstrekkelig vann) kan føre til fordøyelsesproblemer som diaré eller spastisk tarm lidelse. Overskudd av fiber fra kosttilskudd også har potensial til å følge næringsstoffer som jern og kalsium og bære dem ut av kroppen i stedet for å tillate dem å bli absorbert naturlig. I tillegg er det viktig å lese ingrediens etiketten på fiber supplement. Mange kosttilskudd inneholder kalorier som uforvarende kan legge til ditt daglige kaloriinntak.

Studier på fiber og vekttap

Studier undersøker effekten av fibertilskudd på vekttap er blandet. Noen studier har vist at økt fiber med 14 gram daglig kan føre til en nesten fem kilo vekttap på fire måneder. Andre studier har vist denne effekten til å være større hos overvektige enn i tynne mennesker. Fremdeles andre studier har vist fibertilskudd for å ha noen effekt i det hele tatt. Hvis du vurderer et vekttap diett, deretter tar fibertilskudd vil gjøre noen skade, og, faktisk, kan i og hvis selv fremme større samlet helse enn vekttap fordeler.