Digidexo.com

Mat som forårsaker sur reflux sykdom

Halsbrann. Brystsmerter. Hoste og puste ubehag. Vi har alle opplevd det etter en meget god bolle med chili eller for mye kaffe om morgenen. Men er det bare halsbrann, eller et tegn på noe mer farlig? Enten det er akutt eller kronisk, sure oppstøt - også kjent som gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) - er ikke behagelig og kan føre til alvorlige problemer og komplikasjoner nedover veien samt betydelige mengder av smerte og ubehag på kort sikt .
Acid reflux er oftest utløst av maten vi spiser, imidlertid, og en persons kosthold er en stor faktor i hvor vondt tilstanden kan bli. Her er noen matvarer som utløser sure oppstøt.

Årsaker

Acid reflux lider kan ta halsbrann av deres daglige agenda rett og slett ved å unngå matvarer med sure egenskaper som stimulerer produksjonen av syre i magen. Noen av disse matvarene også slappe av lavere esophageal sphincter og gjøre det lettere for syre for å gjøre seg opp til spiserøret der det ikke hører hjemme.

Sitrus produkter, for eksempel sitroner, appelsiner, ananas og lime, i frukt eller juice form, all årsak reflux. Også syre induserende er matvarer som er lastet med hvitløk og løk, tomatprodukter og peppermynte. Se opp før du har som lunsj kjøtt sandwich: bearbeidet kjøtt - som pølser, kjøttpålegg og pølser - er matvarer som forårsaker sur reflux. Også holde seg borte fra matlaging med saus, kremfløte, kjøtt drippings og smør, unngå å fråtse i paier, cookies, kaker og iskrem og eliminere snacking på potetgull.

Generelt matvarer som forårsaker GERD og acid reflux er krydret, fet og syrlig.

Krydret mat

Se opp, chili elskere - hvis du har enda en skje med en varm Texas chili, vil krydder og tomater i mix gjøre deg alvorlig ubehagelig.

Ved å spise etnisk mat der varmeinduserende ingredienser som krydder og chili peppers brukes regelmessig, for eksempel indisk, meksikansk og kinesisk mat, be om at maten tilberedes så mildt som mulig. Noen andre krydder for å holde seg borte fra inkludere Cajun krydder, karripulver og noen form for pepper, fra mild paprika til varme jalapenos og habaneros.

Fet / stekt Foods

Mens fast-food pommes frites, fisk frites og mos-stekte grønnsaker kan være deilig, skaper kokeprosessen acid reflux. I stedet prøver å bake eller koke poteter, fisk og grønnsaker. Unngå kremet mais og spinat; I stedet spiser de grønnsakene vanlig. Løkringer er en dobbel doozy når det gjelder å stimulere syreproduksjon i magen, så acid reflux lider bør holde seg borte fra dem.

En annen taktikk for enkel reflux reduksjonen er å tilpasse seg lavere fett versjoner av dine favoritt mat. I stedet for å drikke helmelk, helle et glass skummet. Ikke spis supper med en krem ​​base, som kremen av sopp; i stedet, bare spise supper med en grønnsak eller kyllingbuljong base. I stedet for Thousand Island eller bleu ost dressing, en lav-fett hus eller italiensk vil gjøre det bra.

Til slutt, rankelegging matvarer i sauser, oljer, kremfløte, kjøtt drippings og smør blir også en mat til en syre fabrikken. Southern amerikansk mat er ofte skyldig i dette, og kan omdannes til velsmakende, lavere fett versjoner.

Surt Vaner

På en særlig risiko for acid reflux er koffein narkomane og folk som drikker alkohol. Selv integrert i vår kultur, kaffe, te og brus er alle sure drikker som kan skape problemer i en pasient med kronisk acid reflux. Alkohol også hjelpemidler i syre sekret og slapper esophageal sphincter, noe som gjør det lettere for syre for å flykte inn i spiserøret. Hvis du liker kullsyreholdige brus, bør du vurdere å bytte til godkjente, ikke-sitrusfrukter juice.

En annen dårlig vane som resulterer i GERD eller acid reflux er å spise for mye på en gang og spise nok til å bli overvektig. Spise mindre måltider gjennom dagen, i stedet for tre store, kan lette belastningen på en syre-utsatt magen og gjør lider føle seg bedre.

Løsninger / Forebygging

Her er den gode del: Siden GERD eller acid reflux, er ofte utløst av matvarer folk spiser, reflux og dens smertefulle symptomer kan enkelt styres gjennom en kombinasjon av medisiner og en endring i kostholdet. Emily Rubin, en registrert dietetiker ved Jefferson universitetssykehus i New Jersey, sier at ved å redusere syreholdig, fet og irriterende matvarer som kaffe, tomater, sitrus og løk, kan lider av acid reflux lette deres smerte og begynne å nyte sine måltider igjen. Rubin sier også at en diett høy i nøytrale matvarer som hvete brød, magert kjøtt og bakte poteter kan bidra til å redusere sure oppstøt. Reflux utsatte mennesker kan snack på epler, gulrøtter, spinat og andre ikke-sure og friske grønnsaker.