Digidexo.com

Hva kan øke kolesterol?

Høyt kolesterol øker risikoen for flere helseproblemer, inkludert hjerteinfarkt og hjerneslag. Noen av de faktorer som bidrar til høyt kolesterol kan reguleres ved endringer i livsstil, mens andre faktorer som kan ha behov for å bli kontrollert med medisiner. Å vite farene ved høyt kolesterol og de faktorer som bidrar til dem kan hjelpe pasienter unngå alvorlige helseproblemer.

Diet

De fleste vet at en diett høy i kolesterol kan ha en dårlig effekt på helsen. Mat med høyt kolesterol omfatter kjøtt, meieriprodukter og egg. Noen ganger folk legger kolesterol til mat som har ingen. Popcorn, for eksempel, har ingen kolesterol, men når den er kvalt med smør, blir det et høyt kaloriinnhold, høyt kolesterol behandle.

Genetikk

Kroppen gjør faktisk sitt eget kolesterol. Ifølge American Heart Association, gjør legemet 75 prosent av kolesterol i blodet. Mens de fleste menneskers organer arbeide for å gjøre riktig mengde kolesterol, noen har genetiske predisposisjoner til å produsere for mye kolesterol. En rask titt på ens familie historie kan bidra til å avgjøre om en pasient kan være i faresonen for høyt kolesterol.

Trening

Trening kan faktisk bidra til å øke ens HDL kolesterol. HDL-kolesterol er en god kolesterol som kan redusere risikoen for hjertesykdommer. Trening forbedrer også generelle hjerte helse. The American Heart Association anbefaler å få minst 30 minutter med trening om dagen.

Røyking

Røyke sigaretter kan redusere ens HDL kolesterol og dermed øke risikoen for hjertesykdom.

Ledelsen

Det er viktig for pasienter å administrere kolesterolnivåer, for å unngå hjertesykdom og slag. The American Heart Association anbefaler at alle over 20 har sine kolesterolnivået sjekkes hvert femte år. Arbeide med en lege for å administrere kolesterolnivået kan hjelpe en pasient forebygge alvorlige helseproblemer.