Digidexo.com

Matvarer for å kurere menstruasjonssmerter

Matvarer for å kurere menstruasjonssmerter


Når du legger til uker - måned etter måned, år etter år - at den gjennomsnittlige kvinne har sin menstruasjon, utgjør dette fem årene av sitt liv. Fem år er lang tid å lide gjennom ubehag som menstruasjon årsaker. Tretthet, oppblåsthet og kramper trenger ikke å begrense en kvinnes liv lenger, men. Forskere tror nå at noen matvarer faktisk kan kurere menstruasjonssmerter.

Årsaker til Cramps

Det er to klassifiseringer av menstruasjonssmerter: krampaktig og kongestiv. Kvinner med krampaktig kramper har et overskudd av serie 2 prostaglandiner, noe som forårsaker sammentrekning av de glatte musklene, inkludert livmoren. Den økte produksjonen av prostaglandiner nær slutten av en kvinnes syklus resulterer i kramper, kvalme, forstoppelse eller diaré. Selv om alvorlige hos tenåringer og kvinner i 20-årene, krampaktig krampe smerte forbedrer vanligvis etter fødsel og med alderen.

Kronisk kramper er assosiert med oppblåsthet, væskeansamlinger, hodepine og brystsmerter. Spise visse matvarer, for eksempel hvete, hel-melkeprodukter, margarin, salt og koffeinholdige og alkoholholdige drikker kan forverre tilstanden. Ifølge Dr. Susan M. Lark, direktør for PMS og overgangsalder Self-Help Center, i Los Altos, California, kan ernæringsmessige endringer lindre en kvinnes livskvalitet under menstruasjon.

Kalsium

En høy-kalsium diett har blitt vist å gi dramatisk lindring av menstruasjonssmerter. James G. Penland, Ph.D., en psykolog med US Department of Agriculture, fant at 1340 milligram daglig av kalsium vil redusere kramper og vannretensjon samt forbedre konsentrasjon og humørsvingninger. Mens frukt og grønnsaker er gunstig, vil en kopp fettfattig yoghurt eller lettmelk levere 300 til 400 milligram kalsium.

Mangan

Mer forskning er nødvendig, men minst fire studier har indikert at en diett, inkludert 2 mg daglig av mangan kan redusere menstruasjonsblødning og kramper. Hermetisk ananas juice, frø, nøtter, kakao, skalldyr, og te er gode kilder til mangan.

Vitamin B6

Vitamin B6 hjelper til med produksjonen av serien en prostaglandiner, de "gode" prostaglandiner som holder menstrual kramper under kontroll. Hold den daglige dosen til maksimalt 100 milligram med mat som bananer, avokado, kylling, brun ris, soya, peanøtter og valnøtter.

Niacin

Lark av PMS og overgangsalder Self-Help Center rapporterer at studier indikerer at niacin er 90 prosent effektive i å lindre menstruasjonssmerter. Hun foreslår et daglig inntak på 25 til 100 milligram niacin gjennom matvarer, inkludert kyllingbryst, kalvekjøtt og forsterkede frokostblandinger.