Digidexo.com

Hvordan oppdage en materøret infeksjon

Når en pasient er i stand til å konsumere mat på en langtidsbasis, kan en sonde være nødvendig. En perkutan endoskopisk gastronomi (PEG) Slangen må kirurgisk inn gjennom bukveggen og inn i magen. Dessverre, er infeksjon en betydelig risiko forbundet med en PEG-røret. Infeksjon kan slå til enhver tid, særlig i de dager umiddelbart etter innsettingen av foringsrøret. De følgende metoder kan brukes for å påvise et materør infeksjon.

Hvordan oppdage en materøret infeksjon

•  Begynn med å undersøke huden rundt porten der materøret kommer inn i kroppen. Se etter rødhet, betennelse, utflod, og (i noen tilfeller) en stygg lukt. På dagene umiddelbart etter operasjonen for å sette inn PEG røret, er det en spesielt høy risiko for infeksjon.

Kontroller pasientens temperatur. Normal temperatur er 98,6 grader Fahrenheit. En person med en etablert, og potensielt livstruende infeksjon vil ha en forhøyet temperatur. Det er viktig å merke seg at en pasient med en mindre alvorlig infeksjon ikke kan presentere seg med en feber før infeksjonen forverres.

Se etter unormal avføring, spesielt avføring som er svart i fargen eller veldig løs (diaré). Når en pasient med en PEG røret utvikler en infeksjon, vil bakteriene fra infeksjonen reise "nedstrøms" inn i tarmen. Dette vil føre til at tarmen blir betent; betennelsen inhiberer kroppens evne til å absorbere væske fra måltidet og avføring vil fremstå i form av diaré. I mer alvorlige tilfeller, vil de begynne å blø tarmen som et resultat av de bakterier og inflammasjon. Dette fører til blodig avføring eller en svart avføring. Svart avføring tyder på blødning i øvre mage-tarmkanalen, mens rødt blod er "ferskere", som indikerer blødning i nedre mage-tarmkanalen.

Se etter symptomer på magesmerter og kvalme. En pasient med en materøret infeksjon vil oppleve smerte, ubehag og kvalme. I små barn eller babyer som ikke kan "Report" smerte, se etter økt irritabilitet, hyppigere gråt, og andre tegn på ubehag.

Hvis det er mistanke om fôring tube infeksjon, øyeblikkelig medisinsk hjelp er nødvendig, så transportere pasienten til nærmeste sykehus legevakten for behandling. Hvis venstre ubehandlet, kan infeksjonen drepe deler av magen, tarmer og andre organer, fører til en tilstand som kalles nekrose. Infeksjonen kan også gå inn i blodstrømmen, forårsaker en potensielt dødelig tilstand som kalles sepsis.

Hint

  • I dagene etter den kirurgiske prosedyren for å sette inn PEG tube, rense såret på stedet av porten - stedet der røret kommer inn i kroppen - flere ganger per dag som anvist av legen.
  • Når omsorg for en person med en materøret, alltid feile på siden av forsiktighet hvis det er mistanke om et problem. Fôring rør kan komme ut av stilling, infeksjoner kan oppstå og disse problemene kan være livstruende. Søker umiddelbar medisinsk behandling er viktig hvis det er mistanke om et problem.