Digidexo.com

Hvordan behandle melasma

Hvordan behandle melasma


Melasma er en godartet pigment lidelse. Det oppstår når cellene som produserer pigment, eller farge, utløses for å produsere for mye farge. Siden en vanlig trigger for denne tilstanden er eksponering for det økende nivået av kvinnelige hormoner som oppstår under svangerskapet, et annet navn for det er "graviditet maske." Det vanligste symptomet er symmetriske brune flekker i ansiktet. De er ikke smittsom, og de ikke forårsake smerte eller kløe, men siden de midlertidig vansire ansiktet, kan de være følelsesmessig belastende. Det er derfor lære å behandle melasma er så viktig.

Bruksanvisning

Unn Melasma

•  Unngå eksponering for sol ved å bære en floppy lue og solkrem med solfaktor 40 eller høyere. Dette vil forhindre at melasma fra å vokse mørkere i farge.

Se din hudlege for resept krem. De fleste kremer kombinere flere ulike typer behandling, som for eksempel hydrokinon (blekemiddel), retinol og coritsone.

Overvåk din tilstand mens du bruker medisinert kremer. En vanlig medisiner som brukes til å behandle melasma, hydrokinon, kan ha en "omvendt" effekt på enkelte mennesker, og faktisk gjøre oppdateringer av huden mørkere. Hvis dette skjer med deg, slutte å bruke produktet og kontakte hudlege.

Spør legen din om laser behandlinger. Ny teknologi gjør det mulig for lasere til å trenge dypt nok til å stoppe de hudceller fra frigi for mye pigmentering uten å forårsake skader på det ytre laget av huden din.

Snakk med legen din om noen kvinnelige hormoner du kan ta. Økte nivåer av kvinnelige hormoner er en av de vanligste årsakene til melasma.

Bruk makeup concealers og stiftelser for å redusere forekomsten av tilstanden din.

Søk profesjonell rådgivning og støtte hvis du finner deg selv å bli veldig stresset eller opprørt om din tilstand. Selv om melasma er ikke farlig, og etterlater ingen varige arr, kan det midlertidig endring av utseendet ditt påvirker din selvfølelse og i sjeldne tilfeller ført til alvorlige problemer som panikkanfall, klinisk depresjon, etc.

8. Vent. De fleste tilfeller av melasma løse på egen hånd innen 2 til 3 uker etter at nivåene av kvinnelige hormoner i kroppen er redusert.

Tips og advarsler

  • Hvis du har melasma, er det ingen grunn til å være selvbevisst. Det er en svært vanlig hudlidelse.
  • Melasma er ikke i det minste smittsom eller farlig. Men siden visse hud kreft kan se ut som melasma, er det en god idé å ha en hudlege vurdere huden din og gjøre den endelige diagnosen, spesielt hvis dette er din første kamp med melasma.
  • Husk at laser behandling er dyrt, og de fleste forsikringsselskaper vil ikke dekke det hvis det brukes strengt for kosmetiske grunner.