Digidexo.com

Medisiner som forårsaker hyppig vannlating

Medisiner som forårsaker hyppig vannlating


Hyppig vannlating betyr tisser oftere enn normalt. Hvis en person legger merke til at deres urinmengde eller trang til å gå har økt etter behandlingsstart på en ny medisin, kan årsaken til hyppig vannlating være at stoffet. Informer legen om eventuelle endringer, og være klar over noen av de stoffene som forårsaker denne bivirkningen, samt formålet med disse stoffene. Det finnes flere typer medisiner som kan forårsake hyppig vannlating.

Lyrica

Lyrica er et stoff som kan føre til hyppig vannlating. Dette er en vanlig bivirkning av Lyrica, som brukes til behandling av fibromyalgi smerte, blant andre forhold.

Tiazider

Tiazider finnes også medisiner som kan forårsake hyppig vannlating. De er diuretika, eller vanndrivende medisiner, som noen ganger brukes til å behandle høyt blodtrykk. Disse stoffene virker ved å stoppe vann, natrium og kalium fra reabsorbing inn i kroppen.

Kaliumsparende diuretika

Kaliumsparende diuretika også skape mer urin utgang. Noen ganger brukes sammen med tiazider, vil kaliumsparende diuretika ikke hemme kaliumnivået i kroppen. Kaliumsparende diuretika vil imidlertid fortsatt hindre vann og salt fra reabsorbing inn i legemet, og de er milde diuretika. Kaliumsparende diuretika kan også brukes sammen med loop-diuretika.

Loop Diuretika

Loop-diuretika er sterke medisiner som kan forårsake hyppig vannlating. De arbeider raskt og således kan anvendes i en nødssituasjon for å frigjøre fluid, slik som væske som samler seg på lungene. Hvis en pasient ikke kan bruke tiazider og ikke har fungerende nyrer, kan loop-diuretika foreskrives i stedet. Loop-diuretika kan også føre til at kroppen til å være for lav i kalium.

Osmotiske Diuretika

Osmotiske diuretika er ikke ofte brukt. Når de er foreskrevet, men osmotiske diuretika bidra til å stoppe legemet fra reabsorbing salt og vann, og kan forårsake hyppige bad turer. Osmotiske diuretika også bidra til å kontrollere hvordan urin beveger seg gjennom nyrene etter en skade eller operasjon.

Karboanhydrasehemmere

Karboanhydrasehemmere, for eksempel acetazolamid, er medisiner som kan forårsake hyppig vannlating. Karboanhydrasehemmer bare fungere for en minimal tidsperiode. Disse medikamentene stoppe enzymet karbonsyreanhydrase fra å forandre bikarbonat-ion i blodet. De hjelper behandle væskeretensjon, hjertesvikt, epilepsi, premenstruelle spenninger, pre-eclamptic toxemia, og noen glaukom.

Andre medisiner og interaksjoner

Det finnes flere medisiner som forårsaker hyppig vannlating. Ulike medikamenter kan føre til ulike effekter i forskjellige mennesker, men hyppig vannlating er en potensiell bivirkning til enkelte legemidler. Noen andre medisiner som forårsaker hyppig vannlating inkluderer metoklopramid, estazolam og baklofen.

Noen legemiddelinteraksjoner kan føre til hyppig vannlating. En legemiddelinteraksjon oppstår når to stoffene, til sammen produsere en effekt som verken årsaker når det tas alene.