Digidexo.com

Slik bruker dufter å avlaste Stress

Slik bruker dufter å avlaste Stress


Aromaterapi er praksisen med å bruke naturlige dufter å lindre stress. Selv om begrepet aromaterapi er relativt nytt, ved hjelp av naturlige dufter for helse er en gammel tradisjon. De gamle kinesiske folk brukte røkelse og blomster for å roe nervene og berolige kroppen. Fordelene med aromaterapi er tenkt å bli produsert når luktreseptorer i nesen sender kjemikalier og informasjon fra de naturlige luktene til det limbiske system, som er den delen av hjernen som styrer følelser. Kjemikaliene i luktene er tenkt å ha en beroligende effekt på hjernen. Aromaterapi bruker naturlige eteriske oljer som er utvunnet fra planter, urter og blomster. Det bruker ikke kunstige dufter og parfymer. Vanlige dufter brukes er bergamot, kamille, lavendel, jasmin, rose, salvie, sandeltre og vanilje.

Bruksanvisning

•  Påfør tre av dine favoritt essensielle oljer til en bomullsklut. Lå klut på pannen eller på puta ved siden av deg. Hvile på sengen mens du puster inn den behagelige essensielle oljen duft. Lukk øynene og la de essensielle oljer slappe av ditt sinn og kropp. Du kan bruke denne essensielle oljen klut så ofte du ønsker. Når duften slites av kluten, gjelder tre dråper eterisk olje. Eteriske oljer er sterke og trenger vanligvis bare gjøres på nytt én gang hver to eller tre dager.

Tilsett 10 dråper eterisk olje til 8 gram lotion. Du kan bruke en eller flere typer av essensielle oljer på samme tid, så lenge du ikke bruker mer enn 10 dråper kombinert i åtte gram av lotion. Eteriske oljer er sterke og kan irritere huden i større doser. Bruk fuktighetskrem på ansiktet eller kroppen når du føler deg stresset.

Bære en liten flaske med utvannet essensielle oljen rundt med deg uansett hvor du, slik at du alltid har tilgang til en den beroligende effekten av aromaterapi. For å gjøre utvannet essensielle oljen, tilsett en dråpe av en eterisk olje til en unse av kroppen olje. Velg en naturlig massasjeolje, også kjent som en transportør olje, for eksempel mandelolje eller jojobaolje. Når du er i behov av øyeblikkelig beroligende lettelse, bruke en dråpe olje rett under nesen din.

Sug i en avslappende aromaterapi bad for å lindre stress på slutten av dagen. For å gjøre en aromaterapi bad, tilsett 2 håndfuller av tørre blomster til badevannet. Tørket lavendel blomster eller tørkede roser fungerer bra. Suge i badekaret i 15 minutter eller mer for å nyte den beroligende effekten av blomstene.