Digidexo.com

Informasjon om Parkinsons sykdom og Back Pain

Nakke og ryggsmerter er vanlige plager hos pasienter som har Parkinsons sykdom. Mens de fleste referanser liste de generelle symptomer på Parkinsons som vesen stivhet, langsomme bevegelser og dårlig balanse og koordinasjon, er noen ganger smerte nevnt som en primær symptom. Likevel, ifølge Center for Parkinsons sykdom og andre bevegelsesforstyrrelser ved Columbia University Medical Center, mer enn halvparten av alle pasienter med Parkinsons sykdom rapport opplever smerte.

Årsaker

Dårlig holdning, keitete bevegelser, smerter fra dystoni og nerve smerte er ofte årsak til smerter forbundet med Parkinsons sykdom. Nerve smerte er vanligvis årsaken til nakke eller ryggsmerter. Selv om leger noen ganger synes det er vanskelig å finne årsaken til smerten, pasientens historie og fysisk eksamen er sannsynligvis den mest nyttige diagnostiske verktøy. Fordi en lege må utelukke om leddgikt, osteoporose eller skoliose kan være årsaken til pasientens rygg eller nakkesmerter, kan bein skanner og røntgen være nødvendig. Legen kan også henvise deg til å se en revmatolog eller en orthopedist for videre evaluering.

Muskel-skjelettsmerter

Verkende muskler og ledd er vanlige symptomer hos pasienter med Parkinsons sykdom. Stivhet i beina og bagasjerommet, dårlig stående stilling og stramme muskler bidra til muskel- og skjelettsmerter rapportert av mange mennesker som har Parkinsons. Denne typen smerte ofte påvirker skulder, hofte, rygg og nakke, og er vanligvis forårsaket av immobilitet og stivhet. Det er lett for en person med Parkinsons å bli fanget opp i en syklus av smerte. Sykdommen fører til stivhet som reduserer en persons bevegelsesområdet. Dette i sin tur forårsaker smerte, noe som gjør det enda mer vanskelig å bevege. Mange ganger ryggsmerter påvirker en persons holdning. Dårlig holdning bidrar deretter til muskel- og skjelettsmerter. Behandlingen krever generelt fysioterapi for å bedre utvalg av bevegelse.

Dystoni

Dystoniske muskelspasmer kan være ganske smertefullt for Parkinsons pasient. Disse muskelspasmer er preget av kronglete bevegelser som kan påvirke ansikt, hals, lemmer og bagasjerommet. Det kan også føles som kramper. Ofte, muskelspasmer føre føttene og tærne til å krølle seg. Noen ganger dystoni kan være en bivirkning av medisiner, i hvilket tilfelle dosering er redusert eller annet medikament er substituert.

Isjias

En nevrolog må vurdere en pasient for å diagnostisere nerve eller rot smerte. Isjias, som er forårsaket av betennelse i korsryggen, er en tilstand som ofte må tas opp i Parkinson-pasienter. Berørte enkeltpersoner beskrive smerten som en skarp, brennende følelse som stråler ned en lem. Denne typen smerter i korsryggen er vanligvis behandles med trening og fysioterapi sammen med smertestillende medikamenter.

Forebygging

Regelmessig mosjon er trolig den beste måten å håndtere smerte på grunn av immobilitet og stivhet. Snakk med legen din om å ta over-the-counter-steroide anti-inflammatoriske medisiner for å lindre mindre smerter og plager. Han eller hun kan være lurt å overvåke din bruk av disse medikamentene som langsiktig bruk av anti-inflammatoriske, for eksempel ibuprofen, kan øke risikoen for å utvikle magesår, gastrointestinale blødninger eller nyreproblemer.

Andre negative effekter

Nakke og ryggsmerter kan forårsake personer med Parkinsons sykdom å sove dårlig eller bli deprimert. Noen ganger søvnløshet er forårsaket av medisiner som brukes til å behandle sykdommen. For noen mennesker, ufrivillige beinbevegelser avbryte søvn. Kronisk smerte kan også føre til depresjon som søvnløshet er et vanlig symptom. Men resultatene av en studie publisert av "Sciencedaily" i februar 2004 viser at depresjon faktisk kan være en risikofaktor for enkeltpersoner utvikle sterke smerter i nakken eller korsrygg. Selv om mange Parkinson-pasienter lider av depresjon etter først å ha blitt diagnostisert, mange går ubehandlet for depresjon, som kan være årsaken til smertene.